Merhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum bu konuda cok kararsız kaldığım icin sizlerin de fikrini almak istedim. Bir sene once yurt dışına taşınacağımız icin sevgilimle yıldırım nikahı gibi bir şeyle evlendik. Zaten uc yıldır beraber yaşıyorduk. Bir yıl yurt dışında yaşadıktan sonra Turkiye'ye gecici donuş yapmamız gerekti işlerimiz icin, iki aydır İstanbul'dayız. Geldiğimizden beri annelerin duğun yapalım ısrarını dinliyorum, ikisi cok iyi anlaşıyorlar birbirlerini gaza getirip getirip beni arıyorlar. Hazır donmuşken bir duğun yapalım dediler once ben kabul etmedim zaten duğun istemiyorum bir de işlerim cok yoğun. Ayrıca evleneli bir yıl olmuş bana biraz sacma geliyor. Neyse bu işe yaramayınca biz yıllarca insanlara o kadar altın taktık boşuna mı gidecek demeye başladılar. Eşimin babası araya girdi bu sefer hepimizin durumu var altın icin duğun yapmaya gerek yok dedi. Bu sefer de duygu somurusu yaptılar işte bir duğun yapmak istiyoruz diye.
Annemlerin planı şu; duğunun parasını iki aile ortak odeyecek, beni detaylarla asla uğraştırmadan her şeyi ikisi planlayacak biz sadece giyinip duğune katılacağız. Takılan altınların da yarısını bize verip diğer yarısını onlar boluşecek. Boyle soyleyince her şey cok guzel ama birincisi ben asla beni uğraştırmadan halledeceklerini duşunmuyorum gelinlik almak bile bir dert sonucta. İkincisi de onlar zamanında altın takmışlar ama kimse bu devirde aynı karşılığını geri getiremez sandıkları kadar karlı olmaz yani bu iş. Zaten ihtiyacımız da yok bir senedir duzenimizi kurduk maddi anlamda. Ve gercekten duğun yapmak sacma geliyor bana bir sene gecmişken.
Durum boyle yani hem surekli bunu konuşmaktan bunaldım hem de zaten doneceğiz geri cocuklarının bir duğunu olsun istiyorlar diye vicdan yapıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? Biraz uzun oldu okuyup fikir belirten herkese şimdiden teşekkurler.