Merhaba. Bundan birkac ay once buyuk bir hevesle ehliyet kursuna yazılmıştım. 2 yıllık suruş tecrubem olduğu icin direksiyon sınavını ilk seferde gecip ehliyet alırım diye duşunmuştum fakat yakın zamanda 2. defa kaldım. Sinirden oynatmama ramak kaldı, icimi buraya dokeyim dedim
İlk sınavımdan kalma nedenim aracı 2 kez stop ettirmem. Kendi aracım otomatik ve direksiyon dersleri haricinde hic manuel arac kullanmamıştım. Direksiyon hocası sadece debriyajdan ayağımı cok yavaşca kaldırmam gerektiğini soylemişti. Dediği gibi yapmaya calışıyordum ama surekli stop ettiriyordum. Sınavdan kaldığımda komisyon uyesi, gaza cok gec bastığın icin stop ediyor, dedi. Eve donduğumde -farklı bir şehirde oğrenciyim- manuel bir arabayla pratik yapma şansım oldu ve debriyaj olayını kavradım, hic stop ettirmeden surebiliyordum.
Yaklaşık 1 aylık bir surec sonunda 2. sınava girdim. Oldukca rahattım, gecmemem icin hicbir neden yoktu artık. Komisyon uyeleri de iyi surduğumden bahsediyordu. Hemen hemen sınavın son 5 dakikasına girmiştik, rampa kalkışındaydım. Arkada oturan komisyon uyesi ve hoca kendi aralarında muhabbet ediyorlardı, sınavla ilgilenmiyorlardı bile. Rampa kalkışını yaptım ve yanımdaki komisyon uyesi, ileride dur, dedi. Arkadakiler sebebini sorunca, sinyal vermeyi unuttu, dedi. Sınavın sonuna kadar hatasız geldim ve sonunda normalde hic yapmadığım bir hatadan kaldım İlk seferinde bilgi eksikliğim olduğu icin -direksiyon hocasının kalkışta debriyajı bırakırken hafiften gaz vermem gerektiğini gostermemesine ayrıca sinirliyim ama neyse- cok da kafama takmadım ama ikincisinde acayip sinir oldum. Ayrıca benden once giren surucu adayı bir suru hata yapmış, direksiyon hocam dedi. Komisyon uyesi ile aday hemşehri olduğu icin goz yummuşlar Rampada da ekstradan hak vermişler, iki seferde gecemeyince bırakmak zorunda kalmışlar artık. Adaletsizlik değil mi bu?Tabii ki de bana torpil gecmediler diye ağlamayacağım burada ama araba suremeyen birini gecirmek icin caba gosterdiklerini oğrenmem ve benim tek hatamda indirilmem sinirimi bozdu
Sozun ozu, buyuk bir ozguvenle başlayan ehliyet alma surecim psikologda sonlanacak gibi duruyor. 3. sınavda da boyle ufurukten bir sebepten kalırsam "Cinnet geciren surucu adayı" başlığıyla haberlerde gorursunuz beni buyuk ihtimalle Bir ay sonra sınava gireceğim, ne beklentim ne hevesim kaldı. Tum tanıdıklarımın tek seferde ehliyet almış olmaları da ustune tuy dikti. Yuzume bir şey demiyorlar ama iclerinden "Salak mı bu?" diye geciriyorlardır muhtemelen. Oyle işte... Hicbir işim duzgun gitmez zaten, bu da aynı şekilde. Kaybettiğim zamana mı yanayım, iyi surduğum halde altı ustu yarım saatlik bir sınavı gecemediğime mi...