Gorucu usulune hep sıcak bakardım. Ta ki başıma bazı olaylar gelene kadar. Ben baba mesleğinden dolayı memleketimde hic yaşamadım. Gecen gun memleketten kadının biri annemden oturu "Onun kızını bizim oğlanla yapalım" demiş. Ne ben o kadını gordum ne de o kadın beni gordu. Hic tanımam etmem. İsmini o gun ilk defa duydum. Bir insan oğluna hic tanımadığı kızı nasıl almak ister anlamadım. Bir yandan da babamın iş arkadaşı beni kucukluğumden beri tanır. Gecen gun aramışlar "Bizim bi yeğenimiz var 2024te onları evlendirelim" demişler. Kimse nedense bana ne zaman evlenmek istediğimi sormuyor. Memlekette de bi kadın oğlundan oturu "Benim oğlumla evlensin. Ben onu cok beğendim" demiş. Oğlunun da başka bir sevgilisi varmış kuzenim dedi. Ayrıca "Ben dolandırıcıyım" tarzı sacma sapan tiktoklar cekip onune gelen her kızı takip ediyormuş. Sacma sapan hareketleri varmış. Duyunca kan beynime sıcradı. Madem oğlunun başı bağlı beni neden istiyorsun be kadın? Ben universite okuduğum halde gorucu gelip duruyor. Hadi duzgun bir şey olsalar neyse ama hepsi ipsiz sapsız. Resmen gorucu usulunden nefret ettirdiler. Henuz universite okuyorum cok guzel hedeflerim var. İstemiyorum dedikce ısrar ediyorlar.
Bu goruculeri nasıl başımdan savabilirim? Ben de diğer insanlar gibi sevdiğim kendi sectiğim biriyle beraber olup evlenmek istiyorum. Ama yanlış secimler yapıyorum. Doğru insanı nasıl secebilirim?