Bu konuyu, bebek bakımı sayfasına acmıştım, bir de burada acmak istedim.

Size danışmak istediğim bir konu var. Biz şu anda kendi evimizde oturuyoruz, 2+1 ama kucuk bir 2+1, sadece 65 m2. 2. odamız bayağı kucuk. Ben 21 haftalık hamileyim, calışan bir anne olacağım, 6 ay doğum izninden sonra işe doneceğim, ama işim gereği surekli olarak evden calışabiliyorum, ofise gitmeme gerek yok. Bana yardımcı olsun diye annem yanıma gelir diyorum, ama ikinci odamıza ancak bi yer yatağı koyabilirim onun icin, o oda da cocuk odası yapacak yer bile yok (evle ilgili bir suru eşya o odada duruyor cunku). Eğer annem yeterli olmazsa, bakıcı tutmam gerekebilir, annem de yaşlandı artık, bilemiyorum yapabilir mi. Bakıcı tutarsak eğer o oda hic olmaz.

Bana şu anda kendi evimizi bırakıp, onu kiraya verip de, başka eve kiraya gitmek cok zor geliyor. Bu evi oturtana kadar cok uğraşmıştım. Ama bu evde de hem kızımın bir odası olmayacak, hem de bize fenalık gelebilir kucucuk evin icinde. Kayınvalidem gelse, eşimin ilk evliliğinden olan cocuğu gelse, evde yer yok. Aslında mantıken bizim daha buyuk bir eve taşınmamız lazım. Ote yandan, eşim yurtdışıyla bağlantılı bir proje yapıyor, ve hep istiyorki biz yurtdışına taşınalım. Ben şimdi ona buyuk eve cıkalım desem, o bana zaten yurtdışına gideceğiz, ne gerek var diyecek diye tahmin ediyorum. Ama onun projesinin olup da bizim yurtdışına gitmemiz hem duşuk olasılık, hem de en az 1 - 1.5 sene sonra olacak bir şey eğer olursa.

Sizce ben ne yapayım: şimdi hamile bir şekilde ev bakıp taşınmaya mı calışayım? yoksa 1 sene sabredeyim (eğer delirmezsem), eşimin iş durumuna gore 1 sene sonra mı taşınıp taşınmamaya karar vereyim? Sizler ne dersiniz? Ozellikle daha once doğum oncesi ve doğum sonrası taşınma tecrubesi olan arkadaşlar, doğumdan once mi taşınmak kolay sonra mı? Doğumdan sonra kucucuk evde bir suru insanla ben delirir miyim? nolur akıl verin