Konu uzun ablamla uvey kardeşiz bunu anlatmak istiyorum
Annemle babam ilk cocuklari oz ablam 8aylikken zehirli ishal salgınından olmuş daha sonra 10 yıl boyunca esirgemedi koruyuce aile olabilmisler fakat babam ozamanlar memur vs olmadığı mulk olmadığı icin evlat alamamislar sonra annemin koylusu hamile olan bayan annaneme kendi gidip hamileyim eşim cobanlık yapıyor koylunun verdiği yetmiyor bakamicam gunu doldu aldiramiyorum senin kızın evlat arıyormuş verelim diye haber salmış annem babam havaya ucmuslar doğuma kadar o ailenin herşeyi yapılmış doğduktan 1 hafta sonra evlat olarak nufusa almışlar ablamı ablamın babası dilsiz sağır olduğu icin calışmamış ablamda 5.cocukmus 2 abisi ceza evinde 1 ablası koylunun dediğine gore kotu yola duşmuş yıllardır haber yok neyse
Ablamla benim 5 kardeşim 8 yaş farkı var ben 18 yıl sonra ilk evlat olmuşum okadar tedaviye rağmen olmazken Rabbim sonradan belki ablamı aldıkları icin bizi bağışlamış ben 7aylik doğmuşum ve gec doğum yaptığı icin annem hastanelerde gecirilen bı bebekligim olmuş epilepsi krizlerin 15 yaşıma kadar devam etti kardeşim ise disleksi ve raporu var 7 yaşından beri ablam ailesini sut anne baba olarak hep bildi her bayram her tatilde goturduler hatta ailecek gider annemin koyunde sut anne derdik bizde kalırdık gunlerce şehire geldikleri zaman onlarda bizde kalirdi ozamanlar ben cocuğum n3derlerse sorgulamazdik sut anne kim icin neden derdik diye fakat ablam 16 yaşına bastığında oğrendim evlatlık olduğunu ve uzulmuştum ben hep kucukken kendimi yargılardim bana her tokatinda her baskısında her ozurlu hastalıklı degisinde meğer kendi cocuklugundan bilir annemler yokken ondan beni dovermis soylersem bidaha dayak yerdim bide
Ablam hem ozguvensiz hem kendini beğenmişti uvey diye en cok ona alınır herşey ona yapılır biz hep 2 3 plan olurduk sadece annemle babam değil akrabalar bile abla herşeyi alırdı mesela saligunu pazar olurdu bu hafta annem takım elbise aldıysa ozamanlar hafta teyzem bı sonraki hafta yada aynı hafta obur teyzem ayakkabı canta alırdı camaşırına kadar alınırdı hediye ailemin gucu yetmediginde ben doğum gunumu kardesiminki kutlandığını pek hatırlamam ama ablama 3 pasta kesilirdi aynı akşam hergelen pastasını alır gelirdi ilk torun yigen vs değil sadece evlatlık diye oysaki biz ozken bize alınmazken kimse hakkımızı dusunmezdi annemi 10yil once kanserden kaybettim olmeden ablam evlendi 18 yaşındaydı ablam evlendiği zaman annemi bırakın akrabalar bile herşeyini almıştı abartısız 1 kamyon eşya cıktı evden borc harcla duğun yapıldı eşinin ailesinin durumu iyi diye annemde altta kalmadı fakat takılarını aldı evlendikleri zaman tenceri kavalti takımı bile 3 takımdı en basit ornek
Takıları alma sebebi annemin cok sıkıştık ilerde vercem diyeydi ki olmeden once 3 ayonce tarlası satılmış anneme para gelmiş ozamanlar 20 ceyrek 500 lira para gelmişken annem hak gecmesin diye 45 gram bilezik yaptırmış babam calismiyorken biz hastalık borc icindeyken gelen paradan bitek kefenini alıp gerisini ablama vermişti fakat teyzemin oğlu evleniyor sırf annem cok seviyor diye duğunu one cekmişler doktorlar umit yok 2 ay dedikleri icin teyzemde sıkışmış annemden bileziği istemiş annem x kızımın ona sor demiş ablamda ozamanlar duğunden sonra verilecek diye kabul etmiş fakat o bilezik bir turlu aradan 10 yıl gecmiş gelmemiş annemden ne zaman konu acılsa ablam yapmak zorundalardi ben calıştım eşya alındı(6 ay sigortasız yaştan dolayı calışmışti sadece ozamanlar 50 lira haftalık alıyordu ablam gunluk 5 lira harclık alırdı icinden ) geriye kalan da susune yetmezdi ama sorsan bilezik icin hakkımı helal etmiyorum yapmak zorundalar di bana ne yaptılar ben calıştım yaptım vs diyor sinir oluyorum
Ben 5yil once evlendim kimse bişey yapmadı ne benim ailem ne eşimin borc harc kurusu olmadan kimsenin eşimle kursuk yuvamizi evimizi kredilide olsa aldık kendi kv altı ustlu hazır evde kira bigun bile odemedi eşinin kendi işi altında sıfır araba her konuşmada bana hala aglanir şu kadar borc var cok sıkıştık cocuklarıma şunu bunu alamadım benm eşim tek maaşla memur sağlık sorunu yuzunden calışamıyorum kucuk bebeğim var ne zaman dertleşme ye kalksak sanki başka yerde buyumuş kimse iyilik yapmamış gibi duşman bizim akrabalar halbuki anne babası (oz) koye arabalarına kadar gonderilmiştir kapıdan boş gonderdiler duğunune bile gelmediler ailem durumlarını bildiği icin altınlarını kadar hazırlamıştı duğunune gelmediler diye kendi ailesiylede senelerdir goruşup konuşmuyor biz oyle biliyoruz en azından ki eniştemin ailesi istemez cunku kan emici tipte insanlar elini veren kolunu kaptırır hayatlarına duzgun yaşam değil eniştem biraz cimridir
Benim kızım 2 yaşında ablam dogumumda gram getirdi eniştem cebinden cıkarıp beaige tak diye attı ablama tavrına bakın bı tek Aralık'ta doğum gununde kizimq pijama takımı almış fiyatını gosteren link atmıştı 60 TL idi benim iki yeğenim var feda olsun annem ozamanlar sağ idi hepsine altınlar hastane cıkışları bilek kiyafetleralindi annem oldukten sonra ben calışmaya başladım yigenlere tablet telefon bile aldım sorsan biz birşey yapmıyoruz 16 saat calışıp engelli kardeş yaşlı baba hafta sonu izinin bile olmazdı temizlik yapardım bikere yemek yaptım geldim demezdi tavuk balık vs sipariş verirdi yapın biz gelcez diye para varmı diye sormazdi bile babam paradan anlamazk3n bile cocuklara 5 10 ne varsa her gelişinde verir ne meyve isterse markete goturur istedikleri cips vs neyse alırdı
Ben o evde calışıp yaşarken onlar geldikce herşey yapılırdı onlar gidince 3 gun ekmek alacak para bulamazdik sebep ay sonu maaşa var ve onlar istedi torunları diye biz kardeşimle evlat değildik sanki her konuşmada banada alın bebide goturun banada ismarlayin evlenene kadar sıkılmıştım borc odemekten 16 saat calışmaktan sağlığım kalmamış olanida kendi lux yaşarken gozu doymaz eşine ailesine aldiramaz bize soylerdi
Ben evlendim konular eskiler acıldıkca hep tartışır olduk enson konuşmada benim cocuklarıma ne yaptınız ki deyince bende patladım benimde ilk evladım senin ilk evladına yapıldı ikincisinde durumumuz yoktu annem oldu ben anlamıyordum tek kıyafet vs alındı dedim benim evladıma oz ilkken bişey yapilmadi babamın gucu yeterken almadı dedim benim eşim sevgiliyken doğum gununde iki yigenimede orijinal forma almıştı gecen sene badana giydiklerini gordum şuan aslında tam bedenlerine gore ve 1 tanesi şuan 300 400 TL gbi tablete TLefona noldu 3 ay sonra bozuldu dedin ben 18 ay taksitini odedim dedim dolmustum cunku sonra uzun sure aramadım oda aramadı şuan ikinci hamileliğim ve ilki gibi zor geciyor bı kerede kendi tlefon acıp iyimisin demedi durumumu biliyor ben yine kandil gecti kucukluk olsun dedim aradım kb isim vardı arayamadim vs deyip kapattı bikez daha sonra biseyden aradım hatırlamıyorum neden olduğunu iki kez acmadı ucuncude parke yaptircaz adamların geleceği gun belli değil telaşım vardı arayamadim acamadım şimdide enişten gelecek yemek yapicam dedi bende kapattım artık bağları koparmalimiyim yıllardır doğru duzgun aradığını hatırlamam hep ben biz ararız ve bize bitek vakti olmaz eniştem kızar gitmek istemez yorgun olur okul mahalle komşu herkesle gorusur durum atar musait bize vakti yok ben babamla 1 yıldır kusum konuşmuyorum en son kardeşim dedi buyuk 15 yaşında olan yigenim karne parası istemiş babamda 20 TL vermiş bidaha gelmicem demiş 27 Şubat kardeşimin doğum gunuydu teyzesinin doğumgununu gelmemis ve ablam herzamanki gibi eli boş gitmiş biz her sene buyuk 15 kucuk 8 iki kez 3er tane babam ben kardeşim ayrı hediye alır gideriz sorsan biz ne yaptık ki hamileyim kimsem yok babamla konuşmuyorum annem olduğunden beri kimse akraba vs aramaz sormaz bı tek uvey ablam vardı oda boyle ben birileri anlasın ailem olsun arkamda istiyorum ama yok ve hep boyle verici olduğum icin hep alttan aldığım icin dost bildiklerim de hep boyle somurudu şuan ne akraba ne arkadaş vs yok cekirdek ailemden başka zorluguda şu doğum yapicam esimin ailesinden başka kimse yok esiminde akraba vs bağı yok fakat kv hasta gorumcem vurdum duymaz ilk doğumda da tektim bundada oyle olacak ama arkada bide 3 yaşında bu sefer kızım olacak fikir verin ablam dune kadar doğuma girdiğinde ben bakarım diyordu ama artık boyle yapıyor bağı tamamen koparmalimiyim yine susmalimiyim eşim hasteneye banami yenidogacak olanını 3 yaşındaki kizimami isinemi yetişsin cok zorlanacak uzuluyorum kafaya takiyorum