Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Cocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 cocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki kucuk cocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En buyuk sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Cocuk yaramazlık vs yaptığında cok buyuk tepkiler vermesi, hakaret, kufur kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın oyle uzuluyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz duzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suclanarak, hakaret ve dayakla buyudu, tabii ki bu yaptıklarını haklı cıkarmaz ama gorduğu ebeveynliği yapmaya calışıyor. Ve değişmesi cok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hic işe yaramıyor, bir kulağından girip otekinden cıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle cozulmuyor işte, goruyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha cok bileniyor cocuğa. Eşim rahatına duşkundur, ben de onu cok zorlamadım. Ev işleri, cocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi ustunu değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Cok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Cok agresifleşti, ben de yuklendikce yuklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizac olarak soylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde cocuk olmasının bu denli bizi kotu etkilemesini. Desem ki kotu bir baba, kesinlikle değil, cocuğum cok duşkun babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere cekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammul sıkıntısı var. Cocuğum icin uzuluyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim acık acık soylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl cozumler bulmaya calıştınız merak ediyorum…