Herkese merhaba, cook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrubelerimden once de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkac konu var, sizlerden oneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum

27 yaşındayım, kpss icin hazırlanan bir oğretmenim. Kreşte calışıyordum fakat gecen hafta sınava calışmak icin istifa ettim. 1 yıldan uzun bir suredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gucu ayarlamadan harekete gecemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik icin, evet 27 yaş bazıları icin erken bile olabilir ama benim icin artık tam zamanı. Nasip olur da cocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilcede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Ustelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkac aya ilişkimiz icin adım atabiliriz. Evlenme masraflarını duşunuyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini duşunmuyorum gecinmek icin. Onun olur neden olmasın lafları bana cok hayal urunu geliyor ve acıkcası sinirimi bozuyor. Gerceklere kormuş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye duşunuyorum, gercekten soylediği gibi bu yıl evlenip iyi kotu gecinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Duğun, kına hevesim hic olmadı, sadece nikah duşunuyoruz. Eşyalar icin de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden cok teşekkur ederim

Sevgiler…
Edit: Coğunuza cevap vermeye calıştım, hepinize değerli yorumlarınız icin cok cok teşekkur ederim. Gelen mesajlarla paralel zaten benim de duşuncelerim. Sadece abartmadığımı ve aslında gercekci olduğumu kendime kanıtlamaktı derdim bu konuyu acarken