Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ama sayfayı uzun suredir takip ediyorum.Biliyorum benim durumumda olan cok anne adayı var bu yuzden aylardır suren anne olabilme seruvenimi sizlerle paylaşmak istedim biz eşimle yaklaşık iki yıldır korunmuyorduk ve gebelik olmadı ilk cocuğuma sorunsuz gebe kaldığım icin ustunde durmadım ama zaman ve yaş geciyordu o yuzden doktoruma gittim ilk tahlilimde sonuclar şu şekildeydi
Fsh:3.54
Lh:6.22
E2:29.11
Prolaktin:44.49
TSH:4.95
Doğal olarak prolaktin yuksekliği sebebiyle yumurtanın gelişmediği baskılandığı anlaşıldı TSH da sınırdaydı ve ilk ayımda dostinex+klomen başladık o ay doktorum % 10 luk bir ihtimal verdi cunku sadece 1 tanecik yumurta gelişmişti 18 mmde pregnyl vuruldum ama o ay progesteron değerim 27 cıkmasına rağmen tutmadı bir sonraki ay klomene ara verdim bu arada 8lik dostinexim bitti ve prolaktinin duştuğunu hissetmeye başladım adetime 15 gun kala başlayan goğuslerde aşırı şişkinlik el ve ayaklarda ateş basmaları şikayetlerim tamamen gecmişti 3. Ayımda yani Nisan da tekrar klomene başladım 9 Nisan adetimin ilk gunu 12.gun 17-18 mm iki tane yumurta oluşmuş aynı gun ovitrelle koldan vuruldum 21 gun progesteron tahlilime gittim ama sonucu doktora gosteremedim adet dongum 28 gun 6 mayıs adet gunumdu 7 mayısta doktordaydım yumurtalarımdan biri catlamış diğeri kiste donuşmuştu progesteron değerimin 34.29 olduğunu gorunce bhch yapalım değerin cok guzel dedi 7 mayıs bhcg sonucum 219.70 tek yumurtam dollenmiş değerin 48 saatte 2 ye katlanması gerektiği icin şuan takipteyiz 9 mayıs bhcg sonucum 544 bugun yine kan verdim sonucu yarın paylaşıcam yani ikinci klomen kullanışımda ki zaten klomen tedavisi maksimum 3 kere uygulanıyor tek catlayan yumurta ile gebelik elde edildi ama şuan cok yeni ve devamının gelmesi tek temennim umarım yazdıklarımın birilerine faydalı olur şimdilik benden bu kadar
Klomen-ovitrelle prolaktin yuksekliği yumurta takibi ve mutlu son
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Tüp Bebek
- Klomen-ovitrelle prolaktin yuksekliği yumurta takibi ve mutlu son