Arkadaşlar herkese merhaba.

Aslında uzun sayılabilecek bir suredir adsense yayıncısıyım. (7 sene) Beni *** gibi forumlardan tanıyanlar bilirler, ilk yıllar blog yazarak adsensedan kazanc sağlamaya calışıyordum. İlk 1-2 sene zamanına gore iyi seviyede gidiyordu ama sonraki yıllarda artık facebook vs. iyiden iyiye yaygınlaştıkca kazanclar komik rakamlara duşmeye başladı.

Askerden geldikten sonrada blog olsun forum olsun herşeyden biranda soğudum. Eskiden gunde 650 defa webmaster forumlarında dolaşan, acaba ne yazsamda 2 ziyaretci fazla cekebilsem diye gece yatakta kafa yoran ben, blog ve forumlara artık tamamen yabancı olduğum yerlermiş gibi davranmaya başladım. İcimde 1 gram heves, iğne ucu kadar istek kalmadı.

Uzun zamandırda ytparayı takip ediyorum. Artık bende youtube uzerinden az cok birşeyler kazanmak istiyorum. Birkac aydır bununla ilgili denemelerde yapıyorum ama sonu hep husran oluyor. 3-4 ay once 2 kanal actım ve 2side telif ihtarı yuzunden para kazanmaya kapatıldı. 5-6 gun once yine deneme amaclı 2 tane kanal actım ve yine telif ihtarı yuzunden dun gece kapatıldılar. Videoyap tan 1 gunluk deneme hesabıyla 1 kanala 10 civarı diğerinede 30 civarı video attım. Birinde gelen mailde adam bu video benim kanalda var benden niye izin istemedin turu birşey yazmış anca bu kadarını cevirebildim. Sonrada ben daha mailin farkına varmadan kanal para kazanmaya kapatılmış zaten.

Kısacası şuanda videoyap botunu az cok oğrendim. Şuanlık en buyuk sıkıntım telif verme riski cok cok duşuk ama iyi izlenecek videolar bulmak. Uğraşıyorum uğraşıyorum hep biyerde bi telifden kaybediyorum. Buradaki kazancları gorup neden benim oğlumun flutu yok diye ic gecirmekten yoruldum anlarsınızya.

Konuyla ilgili onerilerinizi bekliyorum. Bu işe ne yaparak başlamalıyım?