Benim derdim cok şukur buyuk değil ama kendimi yalnız hissediyorum bazen. Evlilik surecine giriyoruz yavaş yavaş sevgilimle ve bu yolda en yakınım olarak gorduğum ve her iyi yada kotu tecrubelerinde yanında olduğum insanlar hevesimi kırarak bana kendimi yalnız hissettiriyor. Ablam 5 sene once evlendi ve o surecte hepimiz hep heyecanına ortak olduk. Şimdi aynı şeyi ben yaşama surecine girdim ama en ufak guzel birşey anlattığımda hevesimi kırıp duruyor. 25 yaşına girdim gecen hafta, mezun oldum calışıyorum uzun sureli guzel bir ilişkim var ve evlilik niyetindeydik zaten bunun icin bir takım gelişmeler olunca (ailesi yemeğe davet etti ilk kez) ‘sen kafayı mı yedin ne evlenmesi gibi şeyler soyledi nerden cıktı dedi ’ sanki ilk kez konuşuyorum bunu gibisinden. Sonra yemek nasıl gecti dedi ‘cok guzeldi inşallah hep boyle anlaşırız abla ’ deyince ‘hep ilk başta oyle olur ’ dedi. (Ki eşinin ailesi de şeker gibi insanlar ne yaşıyor da boyle şeyler soyluyor bilmiyorum). Doğum gunum olunca da ne hediye aldı dedi soyledim fiyatını araştırmış. Eniştemle sevgilimi maddi manevi kıyaslayıp duruyor hic hoşuma gitmiyor bu durumlar. O gun tartıştık ‘ben ablayım tabiki eleştirel bakıcam ’ diyo.
En yakın arkadaşıma anlatıyorum guzel gelişmeleri (bu arada bu insanların hepsi kendi soruyor nasıl oldu yemek filan diye) o da yuksekten ucarsın ilk başta herşey guzel gelir sonra yere cakılırsın dedi. (Kotu bir tecrubesi veya ilişkisi de yok hani olsa ondan dicem) bu hayatta mutluluğumu gercekten paylaşan sadece iki kişi var biri annem biri abim. (Asıl onlardan bu kadar destek beklemezdim)
Herkes herşeyi soruyor ama iyi birşey anlatınca hevesimi kırmak dışında hicbirşey yapmıyorlar. Anladım ki bu hayatta iyi gun dostu cok az. Kotu gun dostu ise gercek dost değildir belkide. İnsanlar iyi birşey duymak istemiyor sanki. Ama kırıldığım nokta ben herkesin mutluluğuna iki kat sevinen biriyken onların bunu yapmaması. Bazen diyorum ki duğunume kac kişi mutlu olup gelir acaba.
Anlatmayayım dedim bu insanlara ondan sonra da birşey duyunca ‘nasıl bana bunu anlatmazsın ben ablanım ben arkadaşınım vs diyenler oldu ’
Hadi arkadaşlar neyse ama ablama gercekten alınıyorum