Merhaba Hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Cevap yazacaklara şimdiden teşekkur ederim.
O kadar aklım karıştı ki. Yardımınıza ihtiyacım var.
Lise 1 ’e giden kız kardeşim var. Daha onceki konumda biraz anlatmıştım. Annemizi yakın zamanda kaybettik. Bu surecte en kotu etkilenen kucuk kardeşim oldu. Kucuk kardeşim, buyuk kız kardeşim ve babam memleketimde yaşıyor. Ben farklı bir şehirdeyim.
Kucuk Kız kardeşimin sınıfında bir cocuk surekli kardeşimi rahatsız ediyormuş. El kol şakası yapıyorum diyerek canını acıtıyormuş. Kardeşim bu erkek cocuğunu defalarca uyarmış. Ama vazgecmemiş. Sınıf oğretmenine soylemiş, mudur yardımcısına gitmiş bir sonuc alamamış. En son bu cocuk yine kardeşimle uğraşırken kardeşim yeter artık diye bağırmış. Bunun uzerine cocuk kardeşimin yuzunu cizmiş boğazını sıkmış ve yumruk atmış. Sınıf arkadaşları ayırmış.
Bu olay uzerine kardeşim babamı aramış. Babam bir hışımla okula gidip mudurle goruşmek istemiş. Olayı dinleyen oğretmenler cocuklar arasında olur boyle şeyler bahsettiğiniz cocuk hiperaktif hep hareketli diye tiye almış. Kardeşimin yuzunun kenarı kanamış. Bunu gormesine rağmen hala o cocuk hiperaktif demişler. Babam da oğretmenlerle tartışmış. Cok sinirlenmiş. En son o cocuğun sınıfı değiştirilmiş.
Gelin gorun ki kardeşimin sınıf oğretmeni kardeşime soz hakkı vermemeye başlamış. Kardeşim rahatsızken okula gittiğinde arkasından babası eşkıya gibi geldi olayı buyuttuler benim oğrencimin boşuna sınıfı değiştirildi vs gibi konuşmuş. Sınıftan birkac kişi Hocam sizin kızınıza şiddet uygulansa ne yapardınız diye sorunca ama o cocuk isteyerek yapmadı hiperaktif diyormuş. Kardeşimin derse katılmasına izin vermiyormuş. Yuzune bakmıyormuş. Herkese yuksek sozlu verirken kardeşime duşuk vermiş. Halbuki yazılıları 80 uzeri. Kavga cıkaran cocuk hala surekli kardeşimin sınıfına gelip senin yuzunden sınıfım değişti diyormuş.
Kardeşim annemin vefatından sonra cok cok sessizleşti. İcine kapandı. Tekrar yaşadığı bu zorlukları bize arkadaşı anlattı. Kardeşim soylememişti. En başında darp raporu almalarını cok istedim fakat kardeşim korkudan titrerken sadece annemin mezarına gitmek istemiş. Birkac gun okula gidemedi evden cıkmak istemedi.
Bu son olanları babama soylemedim tekrar bir tartışma olursa diye.
Oğretmenini arayıp konuşmak istiyorum. Acmıyor. Kardeşimin telefonlarını acmıyor. Mudur yardımcısını aradım. Babanız cok fevriydi sonucta cocuk ilac kullanıyor hiperaktif diyor.
Kafayı yiyeceğim. Ben kucukken sınıfımızda hiperaktif arkadaşımız vardı kimseye bile isteye zarar vermezdi. Sadece hareketliydi. En fazla koşarken yanlışlıkla carpardı. Ben mi yanlış duşunuyorum? Kardeşimin psikolojisi ne olacak? Okula gitmek istemiyor.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Duşuk riskim olduğundan uzun yola gidemiyorum. Her şeyimize o kadar annem koşmuş ki cok bocalıyorum.

Edit:
Merhabalar, Bir hanıma da yazmıştım buraya bir guncelleme olarak yazayım dedim.
Gectiğimiz Cuma darp raporu almıştık, bugun Cimere şikayetimizi yaptık. Babam ve kardeşim de okula gittiler avukatımız ve polisle. Okul hakkında soruşturma acılacakmış. O saldırgan cocuğu ailesi okuldan alacakmış. Hala uste cıkmaya calışıyor. Kadının cocuğu da tehdit altında kalmış o da bizden şikayetci olacakmış vs. Umrumuzda değil.
Sınıf oğretmeniyle de goruştum. Hepimizden Ozur diledi. Keşke daha once de boyle davransaydınız dedim. Yine de Cimer şikayetine sınıf oğretmenini de yazdım. Beklemedeyiz. Kardeşim cok daha rahatladı. Diğer hocalar gidip babamı tebrik etmişler falan. Baya şaşırdık. Tabi tutuştular. İki yuzluler.
Sureci goreceğiz bakalım. İnşallah hallolur.
Şuan tek sıkıntı kardeşimi yeni okula ikna etmek. Hoş biz etsek bile maalesef şuan boş kontenjan gorunmuyor ve ne yazık ki ozel okula gonderme durumumuz yok..
Dualarınıza talibim. Cunku Bu surec beni cok yordu duşuk riskim vardı tekrar hafif bir kanamam oldu.
Yazan herkese tekrar tekrar teşekkur ederim. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin yonlendirmeleri, fikirleri cok yol gosterici oldu ve cesaretlendirdi. Cevap veremediklerimin de affına sığınıyorum. Hepiniz sağolun varolun.