Evlendiğim gunden bu gune kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Ozetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış acısı farklılıkları var ama ben bu durumu duğunden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım cunku eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını soylemişti bir cok defa.Evlendiğim gun gelin arabasının icine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu duğune 1-2 saat kala eşimden oğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Duğunun hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki surecte evime yeni yeni alışırken surekli yanlarına cağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkac kez gittim ama acıkcası baskılama yoluyla olduğu icin uzuldum. Eşimle beraber gelmem sacmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de surekli bir kalabalık akrabaları var onlarla goruşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde goruşemedik dışarda goruştuk vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tum duğunlerde gelin aldık yanımızda gormek isteriz gibi şeyler…
Bir kez guzel bir dille anlattım bakın ben boyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin uzerinden 2 hafta gecti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya oyle şeyler giyip gelmesin soyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak icin eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri soyledi kendi bakış acılarına gore bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye duşundum ve tutamadım gozlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım boyle… Diyorum benim bakış acım sizin gibi olmayabilir cok fark var lutfen eşimle biz aslında cok mutluyuz dedim ve son cumlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda guzelken bu konular cok huzurumuzu kacırdı,cok kuslukler yaşadık hala daha etkisindeyiz…