Daha once buraya hep kendim icin konu actım ama şimdi farklı bir konu icin acıyorum bu sabah annemin evde tartışmalarıyla uyandığım icin.
Annem 50 yaşında, genelde neşeliydi, mesela bazen konuşur susmak bilmez espriler yapar, kahkaha atar vs. boyle bir kadındı. Bazen de durgun ve sinirli ozellikle bu hafta olduğu gibi. Bu aralar pek konuşmuyordu ve sabah uyandım babama yine laflar ediyor, ağıza alınmayacak kufurler ediyordu. Yeni olan birşey de değil, annemi bildim bileli bazenleri hep boyle olur. Fiziksel şiddet yok bu arada babam da cevap vermiyor sakinleşmesi icin ama annemi yalnız bırakınca bile kendi kendine babama hakaretler ediyor, cok sinirli. Surekli gecmişten konu acıyor ama babamın ben kotu birşey yaptığına şahit olmadım, ablam ve abim de oyle. Anneme 2 doktor ilac yazmıştı gecen senelerde ama ilaclarını kullanmıyor. Babam da sordu ''sen ilaclarını almıyor musun'' diye ama almadığını soyledi. Kullanmak da istemiyor. İlac da Lustral, depresyonda kullanılan ilac ama kullandığında da pek bir değişiklik yoktu neşeli bir kadındı o donem gulerdi. Babama ''annem eskiden beridir boyle miydi'' diye sorduğumda eskiden beridir boyle dengesizdi dedi. Bende niye hic psikoloğa goturmediniz dedim ne bileyim kızım akıl edemedik o zaman dedi.
Şiddet vb. şeyler yok, yani bize veya başkasına zararı yok ama cok dengesiz. Ben onun neşeli halini kendi karakteri sanıyorum yani o zamanlar cok iyi bir annem var melek gibi derdim ama bazen de boyle aşırı durgun ve sinirli halleri oluyor. Bunlar dıştan da anlaşılıyor, bazen cok fazla konuşması vs. doktor da soylemişti bunu cok fazla konuşuyor diye o yuzden ilac yazmıştı. Ama doktora da bir daha gitmedi. Dayımda da şizofreni var bu arada, annemin kardeşinde ama annemde oyle psikotik bir ozellik yok.
Ve evde boyle bir durum olunca ister istemez moralim bozuluyor. Sosyal olarak arkadaşım falan yok, gecmişte depresyon tanısı almıştım bende bazı donemler kotu hissediyordum burada da konu acmıştım onceden. Ama annem giderse ona tanı koyulursa belki bende ne olduğunu anlarım diye duşunuyorum en azından bende daha iyi olurum belki. Eylul ayında staja başlıyorum belki sosyalleşmek adına o bana iyi gelir. Ve ablam da psikolog ama evli ve farklı bir şehirde. Sık sık arar bizi. Onunla mı konuşmalıyım? Babam doktora gidelim dese annem hayatta gitmez. Nasıl ikna edebilirim?