Annemin bir suredir mental durumunun iyi olmadığını gozlemliyorum. Bunun icin cok gecerli sebepleri de var, en başta alzheimer hastası ve yatağa bağımlı anneanneme bakan tek kişi. annesiyle zaten cok toksik bir ilişkisi vardı yıllardır ve kendi hayatını cehenneme cevirdiğini duşunduğu, şu anda yaşadığı her turlu kotu durumu onunla olan sorunlu ilişkisine bağladığı annesine şu anda bakacak tek kişi oluşu onu cok yıpratıyor ve cok karmaşık duygulara itiyor. anneannemin bakımını, ilaclarının takibini gayet guzel yapıyor ama mesela dr un anneanneme alzheimer ın ilerlememesi icin verdiği mental egzersizleri yaptırmıyor, icinden gelmiyormuş. anneannemle sohbet etmek dahi istemiyor ancak vicdanen bakıyorum, temel gereksinimlerini gideriyorum ancak otesi icimden gelmiyor diyor. anneannemin durumuna ayrı uzuluyorum ancak annem adeta ruh gibi. hastalık hastası oldu, her gun kendisini başka bir rahatsızlığı olduğuna inandırıyor. her hafta bir branşa muayene oluyor. yuksek tansiyonu var, gercekten hasta olmasından korkuyorum. bu şekilde sağlığını kaybediyor, psikiyatrik destek alması şart ancak bunu kabul ettiremiyorum. ona gore hicbir psikolog veya psikiyatr ona care olamaz. ısrarcı olursam bana kızıyor, anlayışsızlıkla sucluyor. ancak surekli kotu şeylerden bahsediyor, kendisinin anneannemden once oleceğine inanıyor ancak o zaman benim gercekten anlaşılamayan bir rahatsızlığım olduğuna inanacaksınız diyor. onunla konuştukca dibe cekildiğimi hissediyorum, yardım etmek istiyorum ama edemiyorum.

annem 53 yaşında ve emeklilik oncesi gayet yoğun, aktif bir calışma hayatı olmuş, sosyal cevresi olan bir kadındı ancak emeklilik ve akabinde anneannemin rahatsızlığı sebebiyle şu anda sadece evden dışarı sadece kısa yuruyuşler yapmak ve nefes almak icin cıkabilen biri haline geldi .bu durum onu haklı olarak depresyona surukledi. anneannemi bakımevine yatırmak gibi bir secenek şu anda maddi sebeplerden oturu yok. ona annemden başka donuşumlu bakacak bir kadın almayı da teklif ettim ancak annem buna da yanaşmıyor. hem halinden şikayetci hem de cozum yollarını kendi tıkıyor adeta. kısıtlı vakitte biraz aceleyle ve bunalmış bir şekilde actım konuyu ancak kısacası şunu sormak istiyorum, profesyonel destek alması gerektiğini duşunduğunuz, en yakınınız olan biri bunu reddediyorsa nasıl bir yol izlersiniz?