Kocaeli'nde yaşayan 12 yıllık evli Hamiyet-Hakan Goktaş cifti 6 kez başarısız tup bebek denemesi yaşadı. En sonunda evlatlık almaya karar veren cift Cocuk Esirgeme Kurumu'na başvurdu. Ancak kurumdan cifte. "0-3 yaş bebek icin 2004'den beri sırada cok kişi var, siz de 10 yıl beklersiniz" yanıtı verildi. Cift son kez tup bebek yontemini denemeye karar verdi. Tedavi icin bir yıl para biriktiren, babadan kalma miras arsayı satan cift İstanbul'da Tup Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir kontrolunde son kez tup bebek denemesi yapmaya karar verdi. 7'nci tup bebek denemesinde ikiz bebek mujdesi geldi. Hamiyet Goktaş Kocaeli'ndeki tedavilerde paramız tukenmişti. 'Cocuğum olsun' diye defalarca TV programlarına bile cıkarak care aradım" dedi. Şu anda 24 haftalık hamile olan Hamiyet Goktaş duygularını şoyle anlattı: 42 yaşıma girmiştim, herkes benden umudunu kesmişti. Şimdi herkes bana telefon acıyor 'Nasıl hamile kaldın?' diye. Elim surekli karnımda. Eşim cok mutlu, hic yuzume bakmıyor, hep karnıma bakıyor. Ben de kızıyorum. 'Neden karnıma bakıyorsun, biraz da yuzume bak' diye. O da 'Az mı bekledik' diyor. Yaşamayan bilmez, tahlili yaptırıyorsun bekliyorsun 0 diyor, bekliyorsun, umutlanıyorsun. Elinde hic bir şey kalmıyor. Boşluğa duşuyorsun. Eşinle ilişkin bozuluyor. Kimse kimseye uzuntusunu belli etmemeye calışıyor. Dağılıyorsun. Ablamın da cocuğu olmadı, hepimizi o buyuttu. Şimdi benim bebeklerimi birlikte buyuteceğiz. Benden daha mutlu. Rabbim butun isteyenlere nasip etsin.
'UMUDUNU YİTİRME'
Hamiyet Goktaş, "Ben anne olmak icin mucadele verenlere hep şunu soyluyorum: Ben 42 yaşındayım, umudumu hic yitirmedim. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Her şeyin bir caresi var. Allah'a tevekkul etsinler. Bebeklerini kucaklarına alsınlar" diye konuştu.
ONCE TEDAVİ SONRA DENEME
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tup Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir: Ciftimiz icin sperm seciminde sperm mıknatısları yani mikrocip tekniği kullanıldı. Embriyolara lazerle tomurcuklanma (embriyoların rahim duvarına tutunmasını artırıyor) ve blastokist transferi (beşinci gun embriyosu) verildi. Rahimdeki yarım perde histeroskopiylekaldırıldı ve sonra tup bebeğe alındı. Tedavi başarıyla sonuclandı. Nisan ayında bebeklerini kucaklarına alacaklar. Onlar mutlu, biz daha mutluyuz.
Tup Bebek Ozel Bolum icin TIKLAYIN!
Kaynak: Sabah