Herkese Merhaba

Kısaca acıklamaya calışacağım uzun olursa cok ozur diliyorum. O kadar şiştim ki yerime sığamıyorum.

Annem 11 yıl once rahmetli oldu. cevresinde cok sevilen, tam Osmanlı tipi kadınıydı. (derler ya oturaklı falan) Biz iki kardeşiz, abim var. Babam 7 yıl sonra benden izin alarak evlenmek istediğini soyledi. Ben de babamın mutluluğunu istediğim icin olumlu baktım. Ama abim kabullenemedi. Babamın bir arkadaşı vasıtasıyla 2 yetişkin kız cocuğu olan bir kadınla kısa surede tanışıp evlendi. Babamın 2. kadının 3. evliliği oldu. İlk eşi cocuklarını da bırakıp gitmiş. 2. eşi eski karısına donmuş bu sebeplerle ayrılmış. Ben evli ve farklı bir şehirde yaşıyorum. Abim babamla aynı yerde ve psikolojik olarak rahatsızlığıdan dolayı calışamıyor. İlk yılımız normal gecti. Ancak 1 yıl sonra babamla aramızda ozel mesajlaşmalarımızı okuyup buna sinirlenip (babamın ondan ettiği şikayetler benim yol gostermelerim)(hicbir hakaret icermeyen minik dertleşmeler) bana hakaret dolu bir ton msj attı babamın yeni eşi. Ben hayatımda hicbir buyuğumle ağız dalaşına girmiş bir insan değilim. neredeyse sinir krizi geciriyordum. Olen annemi kıskandığını belli eden hakaretler etti ve benim babama karşı evlattan cok ablası gibi davranmamla problemi olduğunu acıkca soyledi. Annesini kaybeden bir kız cocuğuna hic acımadı. Ben bunu atlattım. 2 yıldır baba evime gitmedim. Memleketime gidince akrabalarımda kalıyorum babam gelip gidiyor bize.
2 yıldır hic adını anmadığım kadın dun akşam durduk yere bana kendi no ’su engelli olduğu icin babamın telefonundan hakaret ederek ve abim calışamadığı icin babamdan para aldığı icin “asalaksınız” diyerek yeniden msj attı. Kızıyla konuşup hırslanmış o sebeple atmış msjı. Cvbım; “kendisini Allah ’a havale ettiğimi mubarek ramazan gunu bunu yaparak ne kadar buyuk bir gunaha girdiğini ve babama bir şey olursa bu msjlarla dava acacağımı ve ayrıca gecinemediği kavga ettiği damadıyla bu durumu paylaşacağımı artık nasıl bir kadın olduğunu eski eşi dahil herkesin duymasını istediğimi” yazdım. Canıma tak etti. Babam beni korumuyor bu cok net ona cok kırgınım ayrı. Eşim damadına olan biteni Instagram ’dan yazdı. Sanırım henuz gormedi. Ama sustuğum 2 yıl sonunda bu durumu belki bir daha yapamaz rezil olursa diye damadına anlatmak beni bir nebze de olsa rahatlattı. Damadıyla anlaşamıyor ve cok cekiniyor. Biraz boş boğaz bir damat. O duyarsa cevresindeki herkes duyar. Dinsizin hakkından imansız gelir olayı.

Bir daha yaparsa bunları bundan sonra ne yapabilirim? Bu şekilde uvey “anne”yle uğranşan birileri var mı?

İnanın olen anneme hakaret edilmesi canımı cok yaktı. Yorumlarınızda nazik olmanız beni mutlu eder.

Mutlu Akşamlar