Belki sonra denerdim kim bilir? İşte "sonra" dediğim zaman icin 8 sene daha bekledim. Nedenleri kendimce gecerliydi; canımı, babamı kaybettim 2006 yılında. Psikolojimi hazırlayamıyordum tedavi icin.
Bedenim ve ruhum daha fazla uzuntu ile baş edememiş olacak ki kronik urtiker hastası oldum. Yaşanan urtiker+anjioodem atakları canımı oyle yakmaya başlamıştı ki cocuk duşuncesi iyice uzaklaştı hayatımdan...
İşte bundan sonra hayatıma iki melek girdi ve şimdi anlıyorum doktorlar neden beyaz giyerler.
Yıllarca kronik hastalığımla mucadelem tek başıma olmadı elbette. Ozel hastanelerde kaybedilen para ve zamandan sonra Dr. Şebnem Alpakut'la kesişti yollarımız. Benim icin, benle birlikte, belki benden daha fazla uzulerek tedavii surdurdu. Sadece dermatoloğum değil, psikoloğum, ablamdı bu surecte. 3 sene ağır ataklar gecirdim, kac kez acil kapılarını aşındırdım bilmiyorum ama ilk mucizemi yaşamaya başladım. Hergun avuc avuc aldığım ilaclardan kurtulmaya başlamıştım Şebnem Hanım'ın sayesinde. Sadece ataklarımın başlayacağı anda ilac alıyordum. Ataklarım azaldıkca yaşımın ilerlediğini farkettim.
Bebek sahibi olabilme icin yeniden başlamalıydım herşeye ve Samsun'un en iyi Kadın doğum ve Tup Bebek Uzmanı OMU'de idi. Adını ve başarılarını seneler icinde o kadar cok duymuştum ki"yeniden cocuk sahibi olmak istersem muhakkak goruşurum kendisi ile" diyordum. Ama benim icin kolay değildiki ben canımı kaybetmiştim o hastanede nasıl giderdim, nasıl yururdum o koridorlar da...
İcimin nasıl yanarak OMU' de ki ilk randevuma gittim anlatamam. 3 ay once başladık tup bebek seruvenimize Prof. Dr. İdris Kocak Hocam' la. İlk goruşmemizde anladım kendisine neden branşında Samsun'un en iyi doktoru dendiğini. İlgisi, bilgisi ve enerjisi ile odasından cıkarken şunu dedim kendi kendime" CANINI verdiğin bu hastaneden, icinde CAN buyutmeden ayrılmayacaksın". Tedavim suresince ne zaman aklıma soru takılsa hangi gun, hangi saat olursa olsun arayabileceğim alanının en iyisi doktorun hastasıydım artık.
3 ay icinde kac kere kontrole gittim, kac kere aradım kendisini bilemem ama sabrı, sakinliği ve bilgiyi buldum her dafasında...Her kontrole gitmemde once benim sağlığımı duşunen biri oldu İdris Hoca. O' nunla cıktığım bu yolda hayatın bir kadına bahşedebileceği en guzel sıfata ANNELİK' e gun sayıyoruz artık. Hayatımın ikinci mucizesini dun gorduk ultrasonda; minicik bir CAN buyuyor icimde.

15 sene boyunca benim sağlığımı duşunup, "seninle yaşlanmak benim icin herşeyden onemli" diyen bitanecik eşim(kocim) BABA olacak Rabbim nasip ederse.
benim ilk tup bebek denememde yaşadığım mutluluğu dilerim isteyen herkes yaşar. Eğer Samsun veya cevresinde iseniz mutluluğu cok uzaklarda aramayın; OMU'de Prof.Dr. İdris Kocak'ın odasında...