Merhabalar Arkadaşlar,
Konuya nasıl girsem bilmiyorum ama ozetleyecek olursam; ablamın eşi yani eniştem cok korkak bir insan yani tam olarak eve aslan dışarıya kedi.
Ablam 6 senelik evli ve biraz once yine ağlayarak beni aradı. Konu hep aynı "eniştemin millete karşı olan korkaklığı".
Ben artık ne diyeceğimi de bilmiyorum. Eniştem iyi bir insan ama gercekten elaleme karşı cok korkak.
Bu dertten ceken başkaları da var mı? Ya da tavsiyeleriniz nelerdir?
Daha NET anlaşılması icin Edit
Tam olarak izah etmek zor ama şoyle diyeyim; korkaklığı fiziksel değil. Yani biri ona saldırsa dover zaten boylu poslu yapılı bir adam.
Ornek verecek olursam, ablamlar Ankara Cankaya'da kiracı olarak oturuyorlar, yatırımlık olarak aldıkları kendi evleri Mamak'ta orda da ablamların kiracısı oturuyor. Ulkemizde maalesef artan kiralar herkesin malumu. Ama ablamlar hak gecmesin diye bu ay sozleşme yenilemesi olan kiracılarına Tuik'in belirlediği yasal orandan yani %25 zam yaptılar. Bunda sıkıntı yok ama sıkıntı kendi ev sahiplerinin 2 yıldır bankaya havale olarak aldığı kirayı dun gelip "artık elden verin bankaya gitmeye uşeniyorum" demesi. Evet, 2 yıldır uşenmeyen kadın sozleşme yenilenmesine 2 ay kala birden uşenmeye başladı. Cunku asıl derdi, ablamların 2250'e oturması.(ablamın oturduğu yerde kiralar 5500 oldu) Tahminimiz, kirayı elden alıp kirayı almadım diyecek ve noterden 2 kere ihtarla ablamlar haksız olup bir tahliye davasıyla hemen cıkmak zorunda olacaklar.
Ablam ev sahibi kadına kesinlikle elden kira vermeyeceklerini soyluyor, ablamın cocuğu parka goturduğunu goren ev sahibi kadın(yan apartmanda oturuyor) heme gelip enişteme aynı şeyleri soyluyor ve eniştem tamam diyor. Ablam da haklı olarak eve gelince cıldırıyor.
Arkadaşlar bu şu anki en guncel ornek boyle o kadar cok ornek var ki..
Elalem birşey diyince eniştem aman olay uzamasın diye zararlarına da olsa hemen milletin dediğini yapıyor. Ablam da kafayı yiyor. Ablama karşı genelde cok iyi ama millete kedi olan eniştem, bazen ablamla tartıştıklarında resmen kaplana donuyor bağırmasıyla yedi duvele rezil ediyor.