Merhaba kızlar, şimdi size sormak istediğim bir şey var. Eşimle 10,5 yıllık bir sevgililikten sonra evlendik. Yaklaşık 6 yıldır da bu evliyiz. İlk 2 yılı saymazsak da oldukca iyi giden bir evliliğimiz var ama eşimle dini konularda sıkıntı yaşamaya başladık.
Dini icerik yazmak yasak olduğu icin ve taraflı cevap vermemeniz icin şoyle acıklayayım evlenirken merkez fikirlere sahiptik ama A kesimine daha yakındık adam birden B kesimi ile aynı olmak istemeye başladı. Yani 15 yıl farklıydı şimdi ise daha başka bir yoldan gitmek istiyor. Siz ne duşunurdunuz? Ben bu durumdan hic hoşlanmadım cunku sonucta insan evleneceği kişiyi bunları da hesaba katarak seciyor ve resmen boşanmayı duşunmeme sebep oldu bu durum.
Ortada sebep yok gibi ama buyuk bir sebepte var gibi. Kendimi kandırılmış hissediyorum. Bir yanım kimsenin inanc ozgurluğune karışmazsin diyor, diğer yanım sen devlet misin sonucta evlenirken bu şekilde oluşu da onu eş olarak secmende etkendi diyor.
Fikirlerinizi yaziverin kızlar cok kafama taktım bu konuyu.
Edit: Dinlerimiz aynı olsa da mezheplerimiz farklı yani ikimizin dinden anladığı bsey kesinlikle aynı değil.