merhabalar, burada bir yıl kadar once bir konu acmıştım. komşu.. o zamanlar herkes siz haksızsınız diyip, lincleyince bende demek ki haksızım diye duşunup cekilmiştim.
konu aslında yine aynı. 3 yıldır kiracımız var, bugune kadar hic kiracı olarak gormedik. annem babam icin hep sizin yaşınızda cocuğumuz var diye baktılar. cocuklarına hediyeler, doğum gunlerinde pastalar vs.. bunları biz boyle iyiyiz şoyle iyiyiz diye anlatmıyorum aslında konuyu bağlayacağım yer icin on bilgi geciyorum.
cok sevgili kiracımız 1 aydır yine bizle konuşmuyormuş. ben calıştığım icin evden cok erken cıkıp, cok gec geliyorum. bu sebeple bilmiyorum olayları. bende anneme boşver duzenli tribi gelmiştir takma diyordum. bu sabah kapımızı calmışlar konuşmak icin, ben uyuyordum.
babamın bahceye tavuk ve kediler girmesin diye yaptığı citleri, "kendi cocukları girmesin diye yapmışız" olarak yorumlamışlar. bahcede kendiliğinden, cekirdekten cıkan fidanlara yine cocukları girmesin diye yapmışız. yorumları bu. neymiş ağaclarımız sinek yapacakmış. uc yıldır yapmıyor bu sene yapacak cunku. babam bahcede duzenleme yapıyor diye salonuna set cekmiş, babam evlerini dikizleyecek sanki
benim umrumda değil, boyle duşunuyorlarsa cıksınlar diyorum yine. ama uzulduğum durum şu bugune kadar parkeler sokuldu, sesimiz cıkmadı. banyo havalandırılmadı, kuflendi. ses etmedik. kapılar cocukları tarafından gum gum carpıldı, cocuktur dedik ses etmedik. piyasanın yarı fiyatına oturdular, herkes maddi sıkıntıda dedik zam yapmadık. piyasa duzeyine cekmedik. anne ve babamın bu iyi niyetinin boyle yorumlanmasına cok sinir oldum. insanlar neden boyle yahu?