bunu tamamen kendime karşı durust olmak, rahatlamak ve bir şeylerin farkında olmak icin yazıyorum ileride okuyunca ne hissedicem merak ediyorum.
bende asla kaybolmayan bir değersizlik hissi sanırım var ve bunun temeli ailemde yatıyor buyuk ihtimalle. ben babam ablam babaannem dedem yaşıyoruz, kucukluğumden beri lafımın değeri o kadar az ki.
benim ne hissettiğim kimsenin umrunda değil resmen. istediğim bolumu secebilmek icin bile baya bi uğraş verdim, bolumu seviyorum ama dizlerinin dibinde olmamı istediler ve universitemi -en cok babamın ve biraz da ablamın- manipulasyonları ve tercih donemi gonlumu yapmaya calışmalarıyla istemediğim bir şekilde sectim.
ya ornek veriyorum yarın vizelerim başlıyor, ben de son hafta oğrencisiyim genelde ve calışmam gereken bir suru şey var. bir akrabamız iftara davet etmiş oraya gidilecekmiş. siz gidin ben bir şeyler atıştırayım burda diyorum, ayıp olur diye suratlar asılıyor hemen. beni en cok kıran şey, ablamın sınav donemi buraya gelip rahat rahat calışması, kimsenin onu bolememesi, eminim bu olay ablamın vize haftasında yaşansa gitmezdi kimse de bir şey demezdi. ama ben o kadar değersizim ki bunu bile sallamıyorlar.
beni umursamamalarına o kadar kırılıyorum ki, yoksa cok fazla not derdine duştuğum icin değil. gecsem yeter diyen bir oğrenciyim. istiyorum ki bir kere de adam yerine konulayım ama hic kimse beni umursamıyor, bu olay lisede de yaşanmıştı ve yine benim sınav haftam hice sayılmıştı.
bu arada normalde de beni umursadığını hissettiğim cok az inssan var ve hatta yok bile, ama asıl canımı yakan ailem oluyor. ablam kendi vize haftası olsa ortalığı yıkar, şimdi yapacak bir şey yok işte abartma falan diyor. hani dizilerde filmlerde ilk olen karakterler olur ya, bende sanki bizim evde ilk gozden cıkarılacak basit biriyim gibi. cok mu verici davranıyorum cok mu guler yuzlu davranıyorum ki bana herkes istediği muameleyi yapıyor bilmiyorum. sinirden ağladım az once.
o kadar umurlarında değilim ki. kendi ailem bile beni umursamıyorken zaten diğer insanların beni umursamamaları cok doğal.