Kızlar selam. Bugun eşimle aramızda bi konuşma gecti icime dert oldu.
Bizim arabamız yok ve bazı sebeplerden dolayi ben istemiyorum almak. Cunku maddi olarak kesinlikle imkanımız yok asgari ucret ile geciniyoruz zaten birde kredi vs cekmeye kalkarsa biteriz.
Annemler arabayla 30-40 dk, otobus ile 2 vesayit 1 bucuk saate yakın bi mesafedeler. (abimlerle aynı binadalar) 2 cocuğumuz var 3 / 5 yaşındalar. Bu korona doneminde annemlere gideceğim zaman otobus kullanmamak icin mecbur abimi cağırıyodum beni alır mısın diye ama utana sıkıla ki abim asla oyle bi insan değil otobusle gittiğimde bile donuşte arabayla getirir ve her zaman soyler beni ara alırım sizi diye. Bazen yarı yola kadar otobusle geleyim ordan alın dediğimde kabul etmezler evden alırız diye. Ama genede aileme bile 2 ayda bir gidiyorum 1 hafta duruyorum sık sık yuk olmaktan cekindiğim icin.
Gecen mesela otobusle gittim kızdılar neden bizi aramadın gelir alırdık 2 cocukla tek başına yollara duştun yarım saatlik yol bizim icin diye.
Neyse bugun eşim ilerde araba alalım gibi bi konu actı tabi ben direk hayır diye cıkışınca dedi ki " tamam abin gelip alıyor Allah var ama yarın birgun birşey olsa yengen başına kakar kapına kadar gelip biz aldık ettik der, şimdi diyordur herşeyi yapıyolar gelmeye sıra geldimi bizi arıyorlar diye. " falan dedi.
Evet yengem biraz tuhaf yeri geldi mi başına kakar insanın bazı şeyleri. Ama ben onların elinde buyudum resmen ve hic boyle duşunmemiştim icime dert oldu. Şimdi bayram geldi abimi cağıracaktım ama aşırı cekinmeye başladım. Sizce eşim haklı mı ?
Şuan araba almama nedenimiz yani benim istememe sebebim maddi durum kızlar asgari ucret 2 cocuk ile nasıl araba alınabilir bu devirde... Ben şuan kredi ceker vs diye direk karşı cıktım zaten biraz taviz gorse direk cekebilecek kapasiteye sahip ki kesinlikle gucumuz yetmez