Kadınlar merhaba, konuyu ozetlemek gerekirse;
İyi bir okuldan mezun oldum ama kendi alanında calışmadım o zamanlar iyi getirisi olan başka bir işte devam ettim. Kendi alanıma yonelmek istedim birkac ay calıştım pandemi oldu cıkartıldım. Sonra yine bir girişimim oldu biraz freelance idare ettim eğitimler aldım derken riske girip kendim tamamen yapayım dedim bir yer tuttum borc aldım. Ancak giderler gelirleri cok aştı devam etmemeye karar verdim ve ilk defa gercekten parasız kaldım, yine ufak borclandm.
4 yıl oldu mezun olalı. Şimdi kafamda binbir senaryo donuyor.onceden rahattım bir şekilde kendi ayaklarım uzerinde durup yasadım cok kaygı duymadım. Şimdi ise duyuyorum son fiyatlar ekonomik kriz falan derken umudum azaldı.
Yıllar once yurtdışında master a niyetlenip yarım bırakmıstm. İngilizcem fena değil biraz calışıp iyi puan alabilirim TOEFL da
Sorum şu:
Birkac ay yine gelir olmadan master icin uğraşılır mı ? Borc alarak. Veya KPSS mi calışmalıyım?
En azından birikim yapana kadar sabit maaşım olur oyle yurtdışına cıkarım, ya da gec mi olur ?
Veya hayalperestliği bırakıp iş mi aramalıyım ?
Ki asgarinin bir tık ustu olur genelde maaşlar.
Kafam cok dolu ve hem burada sıkışmış hissediyorum hem de calışmıyor iken faydasız hissediyorum.
Dipnot: Avrupa'ya gitme şansım var evlilik yoluyla ama bunu bu şekilde yapmak istemiyorum sadece işim gorulsun diye teklif edildi
Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz?