Merhaba bayanlar
Direk konuya gececeğim 10 yaşında 6. Sınıfa giden bir kızım var..
Sorunu okulu ile alakalı,
Bu seneye kadar okulunda ortalama bir oğrenciydi,fakat karakteri biraz asidir ki bu sene banada sorun yaşattı ,geliştirdim kendimi karakteri oturuyor dedim..
Sınıfında arkadaşları vardır azdır ,biraz dikkat eksikliği var ve hiperaktif ama ileri derecede değilmiş rehber oğretmeni doktora gerek yok dedi.hareketli bir kız iletişimi kendini ifadesi bir yetişkin gibidir,
Sınıf oğretmeni kızımı yalnız oturtuyormuş kızım halinden memnun tabi. Ev ziyaretine geldi oğretmeni oğrenciyi tanımak icinmiş sorular sordu bir suru ozellikleri falan vs. Bana kotu huyları var mı dedi bende dağınıktır biraz dedim ,oyle değil başkasının eşyalarını almak gibi dedi. Sınıfta hırsızlık olayı olmuş dedi size soyledi mi bende hayır dedim.oğretmeni gidince kızıma sordum ,evet anne beni sucluyorlar dedi uzulerek .
Bir hafta sonu kızım keyifsiz anneyim hemen anladım sordum neyin var kızım anne dedi bugun sınıfta oğretmeni yerlerini değiştirmiş diğer kızlar itiraz etmişler kızım hep yalnız oturuyor ..derken kızımı en arkaya koymuş oğretmeni sınıfta en kısa diyebilirim buda itiraz etmiş goremiyorum beni buraya koymayın, ağlamış...sınıftan cıkmış arkasına bakmadan ,tabi sinirlendi kızım aslında saygısızlık yaptı biliyorum, oğretmeni sizin sınıf oğretmenliğini bırakıyorum demiş diğer oğrencilere,herkes kızıma faturayı kesince sınıfta 4kişi haric hepsi kızıma cephe aldı..tabi onlarda cocuk biliyorum,ama kızım guvenlik gormeden okul dışına cıkmış bana cok bunaldım dedi hakaret ettiler dedi,,,bende
Oğretmene yazdım hocam kızım adına ozur dilerim ,fakat okul dışına cıkmış ya başına bişiy gelseydi Bana bunun hesabını kim verecekti ,siz bir karar verdiniz ama fatura benim kızıma kesildi ,oğrenciler cok ustune gitmişler ben boyle bir şeye izin veremem okulda psikolojik baskı goruyor dedim ,
Bana verilen cevap kızınız yaramaz şımarık ,kızınız rahatsız edilmiyor herkesi o rahatsız ediyor ,sınıftan cıktı gitti ,ben velisi olsaydım onu iyice doverdim,butun oğretmenler ondan şikayetci,cok istiyorsanız alın başka okula yazdır dedi,,,
Ben şok oldum okula gittim mudurle konuştum adam şaşırdı nasıl yazabilir bunları ben kızınızı seviyorum dedi konuyla ilgileneceğim butun yazışmalarının hepsini hem mudure hem rehber hocasına okuttum ...butun diğer oğretmenlerle goruştum biz sizn kızınızdan bu derece şikayetci değiliz cocuktur dediler.. rehber oğretmeni inanamadı sizin anlayacağınız okuldaki hademeye kadar herkesle goruştum. Ortak fikir diğer kızlar onunla cok uğraşıyor evet...oldu.. Sınıf oğretmenle hic goruşmedim mudur rica etti gercekten ,hastaymış guya sinirsel olarak...tamam dedik..
Bir kac gun gecti kızımla hic konuşmuyormuş muhatap almıyormuş,herkes cuma gunu ona sarılırken kızıma sen bana sarılma istemiyorum demiş..benimki arkadaşlarının onunde mahcup oldum anne dedi..başına kÂğıtlarla vurmuş oğretmeni oylesine hadi git bunuda annene yetiştir demiş ..Ben sessiz kaldım napcam ama bu tavırları oğrenciler icinde yaptığı icin resmen kızım ne kadar etkileniyor bir bilseniz...
Sınıfta kotu kız ilan edilmiş arkadaşı anlatıyor bana ne yapsa suc herkes ona takılıyor diyor.. aslında ezik değil kızım aldırmamakta inat ediyor gibi gorunuyor...sınav notları duştu baya kotu gecti,,soruları okumadan yapıyor sanki... sizce duzelir mi bu durum...Kızım başka okula gitmek istiyor..vereyim mi ..şimdi veli bilgilendirmeye girdim butun davranış notlarını 2 vermiş sınıf oğretmeni .. gecen sene de aynı sınıftı cok iyiydi ,bilincli yapmış diye duşunuyorum...napsam lutfen bir akıl verin ..eşim bana alırsan gittiği okulda Ya aynı şeyler olursa diyor..