Arkadaşlar merhaba

Konuyu acıp acmamakta cok kararsız kaldım ama kendimi hic iyi hissetmiyorum. Sizlerden tarafsız yorumlarınızı bekliyorum.

Ben sosyoloji mezunuyum ve formasyonum var 23 yaşındayım. Bir etut merkezinde iş ilanı bulup calışmaya başladım fakat kayıtta sorun olunca patron uzuldu kurumun karşısındaki anaokuluna referans oldu onlar da oğretmen ariyolarmış oğrenci cok olduğu icin yardımcı oğretmene ihtiyac varmış. Eylul'de acıktan cocuk gelişimi okursun dedi mudur. Herkes asgari alıyo tecrube kıdem fark etmiyo.

İse başladım 1.5 ay oldu ama burada akıl sağlığımı yitirecek raddeye geldim mudur ve eşi devamlı etraftalar ve en ufak hatada azarlıyolar. Hocalar devamlı mıy mıy mıy davranıyolar cok yanlız hissediyorum, birbiriyle anlaşamayan hocalar da var, oruc tutmadığım icin nereli oldugumu soranda var, yanımızda ye sorun yok diyip dedikodumu da yapmışlar bı hoca soyledi, işte cok zorlanıyorum 10 saat hic mola yok, devamlı cocuk sesi, yemeği cocuklarla yediğin icin yemek yerken bile cocuklara bakmaya devam ediyosun. Cocuklar gaz yapiyo mesela sınıf cok havasiz cam bile acmaya izin vermiyolar ses dışarı cıkmasın diye, o kadar daraliyorum ki işte ağlayasım geliyo surekli, okulun halılarını silkelettiler mesela, bı oğretmen tuvalete gitsin sınıfı bana bıraksın mudur hemen soruyo oğretmen nerde diye, temizliği yapan kadın mudure demiş yok oğretmenler sifonlu cekmiyomus mudur gruba yaziyo, en son bı oğretmenin cocuğunun ateşi 39 olmuş hastaneye gitmek icin 30 dk erken cıkmasına mudur zar zor izin verdi, sınıflara tahtadan oyuncak alınmıştı mudur dikkatli kullanalım herkes sahip cıksın gibi bı şeyler yazmış gruba sanki oyuncaklarla biz oynuyoruz. Neyse bugun evdeydim tam dışarı cikicaktim mudur aramış o oyuncak kırılmış onunla oynayan cocuk otizmli oyuncak atma huyu var. Mesaj aynen şu "Kimin sınıfında kırıldıysa okula alır . Trendyoldan alınmıştı." bu mesajdan sonra iyice soğudum ben gormemiştim nasıl kırıldığını sınıfın hocasına gormedim demek icin aradım acmadı musait misiniz hocam yazdım goruldu yaptı bıraktı... beni dışlıyo gibilerde her gun ben burda napıyorum diyorum. Sınıf oğretmenleri devamlı cocukların fotoğraflarını cekiyo velilere atiliyo yapılan etkinliklerde cocuğun fotografinin mutlaka olması lazım ama cocuklar etkinliğe katilmiyo agliyo yirtiniyo ikna edip foto cekmeye calışıyoruz. Fotoğraf az olunca da mudur kızıyo. 2. Kattan defalarca kapı acmaya iniyorum. Bu oğretmen benim cocuğuma takmış zarar verebilir mudure hanım diyen veliler varmış. Mesela cocuğuna suluk almış hocam yıkar misiniz siz diyo. bazı cocukların uydurma huyu varmış biri benim icin annesine kurabiye oğretmen kulemizi yikiyo oyunumuzu bozuyo demiş veli mudure soylemiş mudur de beni yokluyo abartiyo di mi hocam diye. Bolumunden dolayı iş bulmam cok zor ve ozeller hep kotu diyolar. Ama bu alana yonelmek istemiyorum biraz iş tecrubesi olsun bı sure 6-7 ay demiştim. (Annem babam memur maddi sorunum yok sen ders calış diyolar)

Bı yandan kpss calışıyorum duz memuriyet icin sıkı calışırsam konular yetişir ama psikolojim bozuldu burada kendimi bı baltaya sap olamamis gibi hissediyorum ozguvenimi kaybettim o kadar tedirginim ki işte. kpss de olmazsa iş deneyimi fırsatını da kacırmış olucam cok cabuk mu pes ediyorum işten cıkıp kpssye mi calışsam birkac ay. Bana fikir verir misiniz