iyi gunler. Aslında eski uyelerdenim ama hic konu acmışlıgım yoktu. bugun tamamen doldugumu hissettim ve icimdekileri buraya dkmeye karar verdim. normalde duygularını ifade edebilen biri olmadıgım icin hep susup icime atmayı tercih etmişimdir. muhtemeln yazdıklarım uzun ve karışık olacak okumayabilirsiniz. okuyan olursa şimdiden teşekkurler.Hatırlatma yapayım ikizler burcuyum ve ozelliklerini sonuna kadar taşıyorum.

Konunun başlangıcı cocuklugum sanırım. Hayatımın hicbir doneminde annem tarafından gercekten sevildiğimi hissetmedim. babam uzun yol şoforuydu hayatımızın 20 yılında belki yanımızda yoktu. ayda bir iki ayda bir gelirdi eve. Evet annem belki bizi yalnız buyuttu ama bizde zor cocuklar değildik. en kucuk kardeşim engelliydi vaktinin cogunu o aldı belki ondan ama sevgisini hissettirmemesine bahane değildi diye duşunuyorum. Kendi halimde buyudum ben. Odevin varmı diye soran olmadı. sorumlulugumu alıp kendi odevimi kendim yapardım. Okula tek başıma kendim gidip gelirdim. cok fazla arkadaşımda yoktu ama kotu biride değildim kendi halimde takılırdım. Gunun nasıl gecti diye soran olmadı mesela bana. Sahip olmak istediğim bircok şeyede sahip olamadım ben. Ailemin durumu iyi değil olmasada olur dedim vazgectim kendi kendime. cok fazla kıyafetimde yoktu mesela. Bazılarınız bilir eskiden baskasının getirdikleriyle buyurduk biri birşey getirince sevinirdik.

cok fazla samimi olamadık annemle. Anlaşıldıgımı sevildiğimi onemsendiğimi hic duşunmedim. Birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz soruları sorulsa hicbirini bilemeyiz muhtemelen. en buyuk kırgınlıgım ' anne niye beni kapattın da kardeşimin başı acık?' diye sorduğumda 'Ne bilim onun hayatı kurtulsun diye' cevabı almamla başladı sanırım. Gerci benim başımıda elalem ne der diye kapattırmıştı o ayrı konu. Liseden mezun oldugumda ossye girmek istiyorum ama matematikde destege ihtiyacım var beni en azından sadece matematık dersi alacagım bir dersaneye gonderin dedim. ' dersaneye giden kazanıyor mu sanki' diye bir cevap aldım ama bilin bakalım kimin icin lise 3un yaz tatilinde dersane aranmaya başladı. kendi kardeşini kıskanıyorsun diyenler olabiir. evet kıskanıyorda olabilirim. Onun hayatıyla benim hayatımın arasına daglar kadar fark var. benim yaşamak isteyipde yaşayamadıgım onun fazla fazla yaşadıgı bir suruşey var. neden ben değilde o hep merak ettim.

Gunumuze gelecek olursak şuan 35 yaşındayım. 2 tane cocugum var. cocuklarımdan biri 7 aylık. hamileliğim cok zor gecer benim. Evet bir duşuk riskim olmaz ama bulantı ve nerden geldiği belli olmayan halsizlik beni benden alır. ilk cocuguma hamileyken tek başımaydım bir şekilde halletmiştim. İkincide dahada zorlandım. Evde ilgi bekleyen bir cocuk daha vardı cunku. eşim sağolsun cok yardımcı oldu. ev işlerini yaptı yemek yaptı bir şekilde o zamanları gecirdik. Derdim yemek aş değil zaten. Kafamı kaldıramıyordum ve 5 yaşında bir cocuk vardı yanımda. Tek başına yapabileceği şeyleri yaptı oda telefon tabiki. birşey diyemedim cunku benden hayır yoktu. Oynarken arayanları meşgule atıyordu bende halim olursa donuş yapıyordum olmazsa aramıyordum. Yalan yok hamileliğim boyunca ilgiye ihtiyacı olan benim diye duşunuyordum. kızımın aramaları meşgule atması annemin işine geldi aradım meşgule atmadı donmedi ben napayım oldu. ama 9 ay boyunca 1 kere kapımı calmışlıgı yok annemin. tamam engelli cocugun var ama bende senin cocugunum bir kere bile gelemedin mi?

Dogum icin hastaneye gideceğim gun babam bizdeydi. gece kızımın yanında o kaldı. eşim hastanede bekledi. ertesi gun dogum yaptım. Hamileyken kan sulandırıcı kullandıgım icin baya yorucu bir doğum gercekleştirdim. Hastaneden cıktıgım gun kardeşim ve eşide geldi. eşim geldi hastaneden hep beraber cıktık. eve geldiğimizde kardşimle eşi yemek yaptı onu yedik. Babam yemek yer yemez gitti. sonrada kardeşimler gitti. Ertesi gun kardeşim eşiyle annemi alıp getirdi. Bebegi gordu. Ama sadece gordu. Nasılsınız yok. Dogum nasıldı yok. biz soruyoruz bişeyler cevap hep ben evdeyim oluyor. Ben cok kımıldayamıyorum eşim kalktı meyve falan getirdi. yemem dedi. 2-3 saat sonrada gitti. Ondan beride birdaha gelmedi bize.

15 tatilin ikinci haftası annemlere gittik. Tatili orda bitirelim dedik. ikinci hafta gitmemizin sebebide kızım okuldan covit kaptıysa o gune kadar belli olur diye. gittikden 2 gun sonra annemle babam hastayız dedi. 2 gun sonrada oglum hastalık belirtisi gosterdi 2 gun sonundada duşmeyen ateşle sabahladık cuma ggunu apar topar eve donduk. bizi babam getirdi ben eşimle oglumu acile goturdugumde kızımın yanında kaldı. oglumun durumu baya kotuydu zaten 7 aylık direk yatış veriler. tedbir amaclı test alındı ertesi gun sonuc pozitifti. Doktor dediki burda kovit hastalarına bakmıyoruz sizi takip edelim duruma gore evden tedavi edelim yada sehir hastanesine sevk ederiz. bende annemi aradım kızı size yollasam bakabilecek durumdamısın. bizim ne olacagımız belli değil diye. tamam dedi. onun lafıyla gonderdim. sonra kerdeşimden şoyle bir mesaj aldım annemde babamda hasta sen niye birde kızını gonderdin. o halimle birde durum acıklamaya calıştım anneme sordum o kabul etti bizim durum bu diye. babam eve gider gitmez kızı bırakıp test verip kendini odaya kapatmış oburlerine bulaşmasın diye! bulaşan bulaştı ama neyse. bende eşimi aradım babam hastamıydı sana bişey dedimi bana boyle boyle dediler diye. oda yok dedi. oda annemi aramış hastanedeki kıza niye oyle diyor diye. Annemde diyiversin ne olacak demiş. ve eşim patlamış niye uvey evlat muamelesi yapıyorsunuz ona. hamileyken bir kere gelip gitmedinzi bir desteğiniz yok diye. annem beni o gun aradı acmadım. O gunden beri birdahada aramadı zaten. ertesi gun hastaneden cıktık 1 hafta evde hava aldı 2 gunde bir hastaneye kontrole goturduk. bir şekilde atlattık o gunleri. Kardeşim bir gun mesaj attı annemle konuştum iyilermiş diye. bende sadece 'iyi' dedim. sen nasılsın demedi oğlan nasıl demedi. ama birdaha oda yazmadı bende yazmadım aramadım.

Kardeşim hamile merak ediyorum ama kırgınım. O aramadıgı icin bende aramıyorum kopup gittik sanırım. boyle kalır mı yoksa bir gun bir şekilde biri digerini ararmı bilmiyorum. dediğim gibi uzun oldu atladıgım şeyler oldu. unuttuklarım oldu. uzun oldu kusura bakmayın icimi dokmem lazım dı. okuyanlara teşekkur ediyorum.