Merhabalar,ben sınıf oğretmeniyim.İkinci sınıf okutuyorum.Bu yıl bir kaynaştırma oğrencisi geldi bana, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu var,ofke kontrol problemi var.Ders yapmama izin vermiyor,arkamı donduğum an yerinden kalkıp arkadaşlarının uzerine saldırıyor,dil cikariyor el hareketi cekiyor vs.Teneffuslerde de surekli olarak celme takma,itme,yumruk atma,vs vs,surekli ama gunde iki uc kez fln değil surekli.Sen niye bana bakıyorsun deyip koşarak atlıyor cocukların uzerlerine.İlac kullanıyor fakat hicbir faydası yok.Veliler tepkili.Rehber oğretmenden vaka izleme formu istedim hukmu yok dedi,baba da zaten ben bir yere imza atmam dedi,ben elde her vukuati mesaj ile yazıyorum buna cok bozuluyorlar.
23 Nisan icin bir gosteri hazırladım.Provalar sırasında hareket gostermek icin arkami donduğum an arkada tekme attığı cocuklar ağlıyorlardi şarkıyı durdurup konuşup anlatıp başa aliyordum fakat yine aynı,on kez arkamı donuyorsam on kez olay oluyor duşunun.Defalarca uyardım kendini annesine de soyledim cıkaragim dedim annesi cıkarın dedi cıkardım artık.Cikarmadan once rehberlikciye danıştım sıkıntı olur mu diye hayır dedi oyunumu sabote ediyor de ailesine hakkın var dedi.
23 Nisan oldu bitti gosterimiz en cok beğenilen gosteriydi,sınıf wp grubunda foto ve videolar atılınca cocuğun babası cıktı gruptan.Ozelden yazdım,mecbur kaldığımı, yıl sonu gosterisnde aynısını tekrar yapacaklarını, orada cocuğun olacağını soyledim cunku artık arkamı donup hareket gostermeme gerek yok oğrendiler.
İki gun sonra durduk yere anne de gruptan cıktı cocuğu da okuldan ben yokken goturmuşler.Anneye mesaj yazdım cevap yazmayıp beni engelledi.O gun meğer okula gelip once rehberlik ile sonra mud yardımcısi.ile goruşmusler.Cocugu okuldan alıp beni de şikayet edeceklermis.
Bunu bana rehberlikci soyledi.O kaynaştırma oğrencisi cıkarman iyi olmadı dedi,oysaki ben ona danışmistim.
Bu arada veli okul bulamamış olacak ki mesaj ile hocam kusura bakmayın anı hareket ettik bayram donuşu konusuruz vs yazdı,geri gelecek cocuk anladığım kadarıyla.
Sizce burada idare ve rehberliğin bir ihmali mi soz konusu ? Yapmaları gereken bir şey var da yapmıyorlar mi kendi cumlesinin bile arkasında durmuyor resmen cok canım sıkkın aklım karışık.