Cok uzun zamandır tanıdığım yakın bir arkadaşım(erkek) vardı. Son donemlerde bana karşı cok fazla saygısızlığına şahit olmaya başlamıştım ve gercekten yakın bir arkadaşım olduğu icin normalde asla yapmayacağım şekilde hep yapıcı davrandım. Konuştum, uyardım, kırıldığımı soyledim, ona değer verdiğim icin uyardığımı başkası olsaydı yuzune bile bakmayacağım soyledim ama her defasında saf ayağına yattı. ‘Ben sana şaka yapıyorum, sen artık hic şaka kaldıramıyordu, cok alıngansın ’ vs.
Ozellikle bu saygısızlıkları sevgilime karşıydı. Kıskanır gibi tavırları vardı. Surekli sevgilimde bir kulp buluyordu ve bana karşı da kaba davranmaya başlamıştı. Gercekten bir donem acaba benden mi hoşlanıyor diye duşunmedim değil…
Argo kelimelerden nefret ederim. ‘Gerizekalı salak ’ gibi kelimeler kullanıp sonra da ‘şaka yapıyorum cok alıngansın ’ diyordu…
Neyse cok uzatmak istemiyorum. Yine bir gun gerizekalı gibi bir kelime kullandı bana ortada hicbirşey yokken ve ben o gun(hic pişman değilim) kendimi tutmadım ağzıma geleni soyledim.
‘Seni defalarca uyardım ama benimle bu şekilde konuşamazsın. Sen kendini ne zannediyorsun. Yıllardır arkadaşım olduğun icin hep guzellikle yaklaştım sana ama kendine gelince herşeye alınan bir yapın var bana gelince utanmadan hakaret edip sonra da salak yerine koyup şaka yaptım diyorsun dedim.
Orayı da terkettim. Şoka uğramış gibiydi hicbirşey soylemedi. Senelerin verdiği hatır icin onunla kusmem zannediyordu heralde ama kalktım o masadan ve bir daha ne ben konuştum ne de o…
5-6 ay olmuştu.. Bayram diye mi bilmiyorum bugun paylaştığım fotoğrafı beğenmiş. Benden bir adım beklediğini duşunuyorum.
Yapı olarak adım atmayı cok kıymetli bulurum ama bu arkadaşa asla hicbirşey yapmayı duşunmuyorum. Bu şekilde olmasını istemezdim ama yokuşa kendisi surukledi ve uyarılarımı dinlemedi.
Siz ne duşunuyorsunuz?