Bu konuyu acmak istedim cunku nasıl davranacağımı gercekten bilmiyorum.
Yeni bir şehre taşındım ve etrafımdaki herkes cok yeni insanlar. Ilk başlarda adapte olma sorunu yaşasam da , duygusal beklentiye girmediğim takdirde herkesle iyi anlaşıyorum.
Bi arkadaş var bilişimci. Bilgisayarım hakkında fikrini almak istedim. Bana sağolsun dedi ki " siz bilgisayarınızı getirin ben hallederim" tamam dedim. Sağolsun ilgilendi halletti de. Şimdi kendimi borclu hissediyorum .
Bir diğer konu arabamla ilgili bir konuda fikir istediğim arkadaş da o sorunumu cozdu ben teklif etmiyorum ama sağolsunlar hallediyorlar. Yine borclandım.
Şehir dışından misafirim geldi, akşam yemeğe dışarı cıkardım guzel bir restorandan rezervasyon yaptırıp. Ama hesabı ben odemeyim diye kendisi odemiş. Borclandım yine.
....
Bunun gibi olaylar yaşıyorum. Beni arabasıyla bi yere bırakan bir arkadaş yol parası kabul etmiyor,
Ya da oğle arası kahve ismarliyor bir başka başka arkadaş derken...
Allahım hepsine ayrı ayrı hediye mi alsam ? Işin icinden cıkamıyorum. Yakın arkadaşlarım olsa acıkcası hic karşılık vermem. Sonucta alma verme dengesi eşittir. Ama samimiyetim yok kimseyle. Kucuk hesaplar yapıyorum o yuzden. Zaten cok duşunen bir insanım. Yoksa onların da benden yardım isteyecekleri bir zamanı mi beklesem ? Adab-ı nedir bu işlerin?