Herkese oncelikle gunaydınlar

Dunden beri kafamı yoran bir konuyla geldim size. Kendimi tam anlamıyla aptal hissediyorum.
Yaklaşık 2 senedir bir işte calışıyorum. Burayı tanıtmam gerekirse bir verim alamadığım, kendimi geliştiremediğim, bu iki senede en az 20 kişinin işe girip cıktığı, bazen maaşı yarım-bazen gec veren (asgari ucret alıyorum), zar zor yemek kartı cıkarıp onu da gec dolduran (bugun ayın 22'si hala yatmadı), yol parası vermeyen, herkese borc takan bu yuzden surekli alacaklıların aradığı (buradaki patronun mantığı işi yaptırayım parayı odemeyeyim zaten dava acmaya uşenir bana kar kalır), ofise alınacakları bile zar zor alan (cay,kahve vs bunlarla ben ilgileniyorum erteliyorlar zor aldırıyorum), sayısız mahkeme dosyası olan, arabalarına el konmuş daha sıralarım da aklıma şuan gelen bunlar.
Tek iyi yanına gelirsek sigortam zamanında yattı bu 2 senede.
27 yaşındayım hala başlangıc noktasındayım sanki. Gun icinde genelde bir şey yapmıyorum. Muhasebedeki programı oğrenmeye calışıyorum onda da 1 ayda bir nerdeyse muhasebeci değişiyor. Bazıları programı bilmiyor bile kendime yine bir şey katamıyorum.
Şimdi sormak istediğime gelecek olursak; 1 aydır nişanlıyım. Dolayısıyla evlenince tazminat hakkım doğacak (verirler mi, uğraştırırlar mı orası da muamma). Şuan verdikleri maaş ve gec yatan yemek parasıyla gecinemiyorum. Maaşım hala arttırılmadı net cevap alamıyorum (aptal hissettiğim kısım burası). Aileme soylediğimde zaten evleneceksin tazminat alır cıkarsın diyor ama onlar sanıyor ki bu sene evleniriz biz

Ne yapmalı? Yeni iş başvuruları yapıyorum ama burada kalıp tazminat mı kovalamalı? Yoksa daha yuksek maaşlı bir iş, haklarımı veren bir yer mi aramalıyım? Dun arkadaşım maaşı tekrar konuş dedi. Oyle yapacağım. Yemek parasını da muhasebeciye sordum o yatırıyor cunku, bilmiyorum ne zaman yatar diyor