Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez duşuk tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şukrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken ustundeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende bobrek problemleri başladı. Yine bin kez şukur bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İctiğim ilaclardan, kullandığım fitillerden de şikayetci değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya cıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetci değilim, işi gucu bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren uzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini duşunduğum bir derdim cıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gun diyet yap, 5 gun sonra her oğunde olc dedi doktor. Bugun 5.gun. sırf merakımdan, 5 gunluk diyetin etkisini gorur muyum diye 2.saat tokluk şekerimi olctum. 166 cıktı. Halbuki hicbir şey ama hicbir şey yemiyorum. Bu rakamı gorunce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak icin cok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yuzunden yaşıyorum. Yemiyorum icmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yuksek hala yuksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yuzunden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hicbir şeyi ağzıma surmedim, yine de duşmuyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne cıkacak diye gidiyorum. Oyle icimi dokmek istedim