Nasıl başlasam bilemedim...
Konu aslında en yakın arkadaşım, cocukluk arkadaşım, kardeşim. O benim tek dert ortağım oldu.. Kendisi depresyonda yillarca depresyon ve bunalım yaşıyor acıkcası. Ozetle anlatmaya calışacağım. Cok zor bir cocukluk donemi gecirdi. Aynı mahallede buyuduk. Yurt dışında yaşıyoruz bu arada. Tek cocuk annesi aşırı sinirli ve baskıcı bir tipti zaten surekli calışan bir kadın babası buyuttu diyebiliriz. Annesiyle babası arasında 20 yaş fark vardı. Adam yaşlı hasta ama cok merhametli birisiydi. kadın resmen kendini adamın bakımına adamış. Kısacası yıllar yolları kovaladı liseden mezun olduk ben universiteye devam ettim o yıllar babası hastaydı vefat etti. Aynı sene kızı turkiyede nişanlanmış annesi. Uzaktan bir arabasıyla. İyi aile diyerekten. Zaten kıza goz koymuşlar yıllar evvelinden. Iki sene nişanlı kaldılar. Uzaktan. Ayrılmak istedi sevmiyorum dedi ama annesi işte evlenmeyip ne yapacaksın vs vs bir suru şey. Sesinini de cıkaramaz zavallım ağzı var dili yok desem yeri. Neyse dedi belki annemin baskısından kurtulurum fln vs. Hayır işin en tuhaf kısmıda Turkiyeden gelirken kızın parmağından yuzuğu cekmiş bir sene baba tarafından gizlemisler. Ya dedim neden ses cıkaramıyorsun hayır mudahale de edemiyorum ki. Nişanlısı da nasıl bir adamsa surekli kavga ediyorlar kız sevmediğini belli ediyor yok sanki basireti bağlanmış gibi ayrilamadilar. Sonucta bu adam yurt dışına geldi aynı o evde yaşadılar arkadaşım kocası ve annesi. Neden ayrı eve cikmadilar derseniz burda kiralık ev oyle Turkiye gibi değil bir sistem var ulke genelinde firmaya yazilabiliyorsun 18 yaşında mesela zamanla işte ev cıkarsa talep ediyorsun. Yine annesi yazdirmamis Zaten ozamnalr oyle evlilik duşuncesi falan da yoktu ne biliyim arada kaynadı herhalde. Cok kızdım ya ezdirme kendini bu kadar dedim. Gerekirse devlete sığınırsın bu memleketde yardım ederler dedim. Yok dedi korkarım bir tek annem var akrabalar duşman olur vs. Nasıl aklına girdiyse kızın. Aynı sene oğlu oldu cok ağır depresyon gecirdi ilaclar doktorlar ozel tedaviler vs vs sonra akrabası ev almış oraya zar zor kiraya cıktılar. Kız yalvardı resmen abi ne olur yardım et bu evde sığınamiyoruz. Ayrı eve cıktılar annesiyle derdi bitmedi ztn kadın kızın hayatıyla oynadı resmen. O evde de bir kızı oldu. Gel zamn git zmn ev satın aldılar. Mutsuz mecburiyet dayatılan hayatı yaşamak zorunda kaldı. Yıllar yılları kovaladı surekli toplumdan geri cekip ailesiyle kendisiyle bogusmaktan başka bir şey yapamadı zannederken internette bugunlerde meşhur olan kırmızı odada yorum yaparken birisiyle tanışmış ... Inanılır gibi değil. Aslaaaa yapmam dediği şeyi yaptıAptal gibi maddi manevi yardımda bulunmuş. Eşi affetti bir şekilde devam ediyorlar. Kız zaten perişan cocuklarıyla ilgileniyor. (aslında kendisi yazacaktı bunları ama kotu olduğu icin bana yazdırdı.)