Merhaba guzel uyeler. Kimseyi kırmadan halletmenin yolunu bulamadığım bir konu var.
Kolay kolay hayır diyemeyen bir yapım var. Ayıp olur, uzulurler korkusuyla susarım hep ama icim icimi yer. Ne boyutta bir susmak olduğunu, bdv'deki diğer konumdan okuyabilirsiniz.
Bugunku konum ise şu; ailelerimize nasıl hayır deriz?
Mesela eşinizin telefonu caldı. Konuşma esnasında babası ya da annesi "Şu gun size geleceğim" dedi. (Farklı şehirlerde yaşıyoruz.) Eşiniz nasil cevap veriyor? Kimseyi kırmadan "Karıma danışmam gerek" şeklinde bir acıklamayı nasıl yapıyor? Yoksa o da ayıp olur korkusuyla size sormadan kabul mu ediyor?
Biz henuz benim huzursuz olduğum bu durumu konuşamadik ama dun boyle bir şey oldu. Keyfî sebeplerle bana gelmek istiyorlar, zaten cok nadir gelirler uzağız diye ve benim kabul etmemek icin cok ciddi sebeplerim var. (Genel anlamiyla hijyen sorunu detay olarak okumak isteyenler icin her şey tum cıplaklığı ile diğer konumda mevcut.

(+Lutfen bu konumu bilmiyorsanız okuyun. Bu konuyu bilmeden yaptığınız yorumlarla kotu gelin diye linclenmek istemiyorum.)
Eşim telefonda direkt olarak kabul etti. Ben bana sorması gerektiğini duşunuyorum. Ama cok sık gelmedikleri icin ve en son mecburi durumda geldikleri icin "Bunu bana sormalısın" şeklinde bir konuşma hic gecmemişti aramızda.
Kendisi benim ailem icin "Sormana bile gerek yok, istedikleri zaman gelsinler ve istedikleri kadar kalsınlar" fikrinde olduğu icin, sanırım icten ice benden bunu bekliyor.
Ben oyle değilim. Bahsettiğim hijyen sorunu olmasa inanın severek ağırlamak isterim. Ama yapamıyorum, icim almıyor.
Dun bu olay yaşandıktan sonra oturup duşundum. Nasıl soylemeliydim, eşimi kırmadan "bana sorması gerektiğini", kimseyi kırmadan "kabul edemeyeceğimi" hem eşime hem ailesine nasil anlatabilirim?
Bugunlerde kendi aramızdaki -şimdilik cozumsuz- başka sorunlardan sinirler gergin. En cok benim gergin. Halihazırda olumsuz bir enerji yayarken "anneni babanı kabul edemem" anlamına gelen bir cumle soylemek istemedim.
Geldim size danışıyorum şimdi. Dunku telefon konuşması gibi bir durumda, iletişim şeklimiz nasıl olmalı? Eşim ailesine nasil cevap vermeli? Nasıl cevap vermesi gerektiğini, onu kırmadan kendisine nasıl anlatmalıyım? Yorumlarınız bana ışık olacak.