KK formunda daha once de buna benzer bir konu acmıştım . Ne yazık ki ilk denemem negatif oldu . ikincisi icin 2 yıla yakın bir zaman bekledim . ve nihayet yol almaya karar verdim .
Burada bir cok kişi ile konuştuk , ağladık , gulduk ... Sanal bile olsa destek gercekten cok onemli . Cunku cevremizdeki insanlar bu durumu yaşamadıkları ,icin bizleri anlamıyorlar . Bizleri en iyi anlayan yine bizleriz . Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın .
ikinci denememi Yeditepe de Cem bey de yapmak istiyorum . Daha once giden ya da devam edenler varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim .
Buraya bu ay başlayan bir yakınım daha var o neredeyse işlemlerin yarısına geldi ve cok memnun . Varsa deneyimleriniz , fikirleriniz lutfen paylaşalım .
Aşağıda da ilk denemem de paylaştığım bir bolum mevcut belki hatırlayan cıkar

************************************************** ************************************************** *************
Herkese Merhaba ;
Bu bolumde herkes gibi benimde bir hikayem var , paylaşmak istedim

10 yıllık evliyim . bu surec zarfında ceşitli doktorlara gittim bebek icin ama maddi yetersizliklerden dolayı bir turlu sonuna kadar gidemedim hep bir yerlerde tıkandım kaldım .
En son bu yılın başında devlet guvencesi ile Zeynep Kamil hastanesinde tedavime başlamaya karar verdim .
Fakat tedavim başlamadan yanlış muayane sonucu kistimin patlamaası ile son buldu .
sonra oraya gitmedim . psikolojik olarak kotu olmuştum .
toparlanma surecine girdim toparlandım butun cesaretimi toplayarak tekrar başlamaya karar verdik .
maddi olarak herşeyi goze alarak tup bebek denemeye karar verdik .
ama şimdide deneyeceğim yeri secmek vardı .
10 gun boyunca araştırmalar yaptım .
Memorial a gitmek istiyordum ama oranın ucreti biraz fazla geldi .
Sonra Umut tup bebeğe gittim . burada ulun beyin methini cok duydum .
fiyatınıda oğrendikten sonra daha fazla vakit kaybetmeden ertesi gun icin randevu aldım .
Salı gunu randevum vardı gittim .
Cok cici ve şeker bir bey Ulun bey.
Merkezde oyle guzel bir yerdi .
once on konuşma yaptık herşeyi anlattık . sonra muayene etti beni .
rahim filmi hormon testi eşimden sperm testi istedi .
rahim icerisindede yabancı bir şey gorduğunu rahim filminde netleştireceğini soyledi .
ve bana bazı ilaclar vererek adetimi bekleyip rahim filmi cektireceğim gun tekrar gelmemi soyledi .
Eşimde ertesi gun sperm tahlili verecekti.
bize siz hic uzerine gitmemişsiniz eğer senin tuplerinde bir sorun yoksa ilk once aşılama deneriz dedi.
mutlu bir şekilde eşim ile birlikte merkezden ayrıldık . eczanenin yolunu tuttuk ilacları almak icin .
gittiğimiz eczanee tanıdık bir arkadaşında ilacları gorunce hayırdır dedi olayı anlattım .
dedi benim eniştem var birde ona git .
IVI tup bebek merkezinde Erdal bey .
burayı hic duymamıştım daha once . biraz bahsetti ve bir randevu ayarladı hemen ertesi gun icin . tamam dedim ne kaybederim fikir almış olurum en azından dedim .
ertesi gun oraya gittik eşimin sperm testi sonuclarınıda diğer taraftan aldık .
orasıda cok ilgili ve guzel bir merkezdi .
Erdal bey ile de on bir goruşme yaptık bize herşeyi anlattı .
sonra oda eğer sende sorun yoksa aşılama deneriz bir kez belki onda tutar tup bebeğe gerek kalmaz maliyeti daha az olur dedi tamam dedim .
muayene sırası geldi girdim .
ultrasona girdim oda aynen rahimde birşey var dedi .
ufak bir şey yapacam anlicam dedi .
rahimi su gibi bişeyle doldurdu ve ultrason ile baktı .
evet dedi polip in var .tam dol yatağında .
bende bir iki aydır surekli duzensiz kanamalar yalşıordum bir yere gitmiştim ama bişe yok demişti .
alınması gerekiyor bu şekilde bir şey yapsak bile dollenmez dedi .
alalım dedim
sonra iceri gectik bize gorduklerini anlattı . ameliyata karar verdik . tam o sırada eşimin sperm tahlili sonucunu verdim .
tahlili iyi değildi

durum vahim gibiydi .
aşılama ile vakit kaybedemeyiz bu durumda direk tup bebek dedi .
ama oncesinde ameliyat dedi .
tamam dedik .
ve bugun ameliyat oldum polip alındı .
bu ay adetim ile birliktede tup bebeğe başlicaz .
neden bilmiyorum ama orada yaptırmak daha ağır bastı bende . bir suru avrupada şşubesi olan bir yer referanslar iyi .
ulun bey değilde IVI tup bebeği sectim .
hatamı bilmiyorum olmazsa keşke ulun beye gitseydim dermiyim bilmiyorum ama .
bu yola oyle ya da boyle cıktım .
burada benim ile birlikte bu maratonu koşan arkadaşlarımdan destek bekliyorum .
cunku bu konuda cidden cok yanlızım reel hayatımda .
Dilerim hepimiz bir gun istediğimize kavuşuruz arkadaşlar .
Cok Teşekkurler dinlediğiniz icin ..
************************************************** ************************************************** ************