GUNCELLEME:
Bazı arkadaşlar cok aşırı tepki vermiş ama arkadaşlar biz kv kp den hic beklenti icinde olmadık. Eşim bekarken de maddi olarak hep destek olmuş. Evlenirken de kv kp evimize tek bir eşya bana tek bir takı bile almadılar. Herşeyi eşim kredi cekerek karşıladı, duğunden o kadar altın nasıl kaldı diye duşunenler olmuş. Para takı vs takmadıklarına inanmayanlar olmuş. Eşimin babannesi yurtdışında yaşıyor. Duğunde kv kp birşey takmadı demesinler diye kayınoederime para verdi, eşimin aldığı takılarıda kv kp almış gibi soylettirdik. Bana takılan altın ve paraları eşimin babannesi, kardeşi, benim kendi anne ve babam, kardeşlerim, dedem ve babaannem, yakın akrabalarım vs taktı, duğunumuz cok kalabalıktı ve cevremiz ve ailemiz kalabalık olduğu icin takımız cok cıktı. Takıların bir kısmı ile borcumuzu kapattık. Bir kısmı da cebimizde kaldı. Ama araba alırken(ikinci el) bir miktarını bozdurup eşim kredi cekti.) kaynımın da borcu olduğu icin bizden borc istediği icin yaklaşık bir 30000 tl ye yakın kaynıma da borc olarak verdik elimizxe şuan cok az birşey kaldı. Bu sene ve gecen sene benim dişlerimden dolayı ve kadın hastalıklarıyla ilgili problemim olduğu icin cok para harcadık. Aynı şekilde eşimde dişleri ile ilgili cok fazla masrsf icerisine girdi. Hala da yapılması gereken tedavisi var ama yarım bıraktı. Kredi kartı kullanmıyoruz herşeyi nakit almaya calışıyoruz, anca ameliyat, tedavi vs icin yuksek meblağ odememiz gerekirse ona taksit yaptırmak icin kullanıyoruz. Kv kp de maddi manevi hep destek olduk hala da oluyoruz. Durumları da cok iyi ama birbirleriyle anlaşamadıkları zaman kv hemen ağlayıp eşimi arıyor baban para vermiyor etmcyor vs, bana laf ediyor cocukların odesin etsin diye diyor. Bize gelince de kp ve kv biz sizden birşey beklemiyoruz diyolar ama arkadan baika şeuler soyluyorlar.

Kv kp evinde oturuyoruz diye evi bize verdikleri yok, ev ortak, yarın o evden cıkın diğer oğlum oturacak da diyebilir, kendisi de dedi zaten evden istediğim zsman cıkarırım diye. Bize 70000 tl borcları var yani yaklaşık olarak altın olarak verileceği icin altının durumuna gore borcları değişiyor işte. Bu kadae borcları olduğu icin de bu evde kalmamızı istiyorlar cunku onların borcu bitene kadar burada kirasız oturacaktık oyle konuşulmuştu, sonra biz sizden kira mı istiyoruz dendi herşey karıştı birbirine. Eşim o borcu odemeyin ben kardeşimin evde hakkı olan parayı vereyim ev bana ait olsun dedi kp yok oyle şey olmaz ben olmeden ev mi paylaşıyorsunuz dedi istersem evi satarım sizide cıkartırım dedi. Ne borclarını odediler ne de ev icin bir sonuca varabildiler.

Merhaba hanımlar. Doğuma 2 ay kaldı. Bebek alışverişimizin coğunu yaptık fakat bir takım eksiklerimiz var. Cocuk odası olacak oda tadilata girecek, tadilat dediğim de şoyle, karanlık kaldığı icin acık renk aydınlık olacak bir renge boyanacak ve parkeleri daha once su borularının patlamasından dolayı su aldığı icin kabarıp kırılmış kotu bir vaziyette o yuzden değiştirilecekti bunları da maaş alınca maaştan hemen sonra izinli gunumuzde yaparız demişti eşim. Ayrıca cocuk odası icin dolap vs alacaktık, anne bebek cantası ve hastanede lazım olacak pijama vb. şeyler gibi ufak tefek gorunen ama maddi olarak masraf cıkaracak eksiklerimiz var.

Gelelim asıl konuya. Kayınpederim emekli, ev borcu bitti, hicbir masrafları borcları yok. Gecim olarak bizden daha iyiler, koyde yaşıyorlar. Kayınvalidemle para konusunda sıkıntj yaşıyorlar. Kayınvalideme harclık vs vermiyormuş surekli bundan eşime dert yanıyordu, eşimle kaynımdan para istiyordu. Kayınvalidem hastalanmış, bacakları dizleri cok ağrıyormuş. Biz yaşadıkları şehirdeki bir hastaneden randevu aldık oraya gitti gorundu, ilac vs vermişler ama iyi gelmedi iyileşemedim hala ağrılarım var diye sızlanıp durdu. Kayınvalidem bir yandan hasta ablasıyla da ilgileniyor. Ay icerisinde bir kac haftada bir ablasını hastaneye kemoterapiye goturuyorlar fakat oraya gitmişken doktora goruneyim edeyim demiyor eşime bundan dolayı sızlanıyor.
Eşimde gitmişken doktora gorunseydin dediğinde sen cok biliyorsun zaten, biz okumadık cahiliz filan diye laflar ediyor. Kayınpederim de ilgilenip goturmuyormuş heralde doktora.

Dun kayınvalidem eşimi arayıp hafta ici koyden yanımıza geleceğini. Onu doktora goturmemizi istiyor. Benim doğum kontrollerimş yaptırdığım ozel hastaneye bacakları icin cıkacakmış, birde devlet hastanesinden de randevu al oraya da dahiliyeye gideceğim diyor. Bu kız karnı burnunda hamile korona morona kapar hastane hastane dolaştırmayayım demiyor, kendimiz zor gidiyoruz hastaneye. Onu da gectim kayınvalidemin hastane masraflarını da biz karşılayacağız. Eşim gecen ay eksiye girdik bu ay elimizxe bu kadar var ve bebeğin odasını yapacaktık edecektik, annem bize masraf cıkartacak yine eksiye gireceğiz ne yapacağız bilmiyorum diyor. Annesinşn gelip burada doktora cıkmasını istemiyor. Cunku her turlğ masraf vs bize kalıyor. Destek olmuyorlar hep kostek oluyorlar. Cocukları olacak, masrafları olur vs demiyolar aman taksitle yaparsınız edersiniz doğduktan sonra zamanla yaparsınız diyolar, hep cocuklarını soğuşleme derdindeler. Memlekettte ev bakıyorlarmış, hala bizden medet umuyorlar para icin, kaynım da onların cocukları olacak masrafları vs var benim de yeni cocuğum oldu bizden ekmek cıkmaz demiş onlara. Yani diyeceğim o ki cok duşuncesizler.
Bebek odası alacağız kv bana da yatak alın vs ben gelince cocuğun odasında yatarım vs diyor. Cok tuhaflar. Eşim kenarda koşede duran gram ve ceyreklerimizden birazınj bozduralım bebeğin kalan eksiklerini oyle alalım diyor. Doğumda hastane ucretini taksit yaptırırız kartı doldurmayalım diyor. Ne yapacağız bilmiyorum. Bozdurunca da yerine koyulmuyor biriktirmesi zor oluyor. Ne yapalım sizce?