Merhaba arkadaşlarım burada bir sıkıntımdan bahsetmiştim. Uzak mesafe konuştuğum kişinin ruhsal bunalımları, sebepsiz mutsuzluklarını, kardeşinin duğununu bahane etmesi, iş yerinde surekli hata yapması ve okuduğu bolumun zorluğu sınavların kotu gelmesi gibi sacma şeyler soyluyordu.

Sınavlarıma kadar idare et beni diyordu anlayışlı davrandım ben de. Bundan oncesinde Kasım ’dan bu yana klasik sabahtan yazar akşama kadar konuşurduk gece de yatmadan hep arardı. Nisan gibi goruşuruz diyorduk. İlkten cok farklıydı. Ben ilişkiden kacarım genelde iş sevgililiğe geldi mi uzaklaşırdım kaldı ki evlilikten konuşayım. Ama huyları kişiliğiyle yaşam tarzı vs onceki ilişkilerimden flortlerimden başkaydı her anlamda icime siniyordu hatta arkadaşlarım da baya onaylıyordu bu sefer. Bir gunun başlangıcıyla aynı sabahlara uyanacağız inşallah, şurda otururuz sen seversin merkezi yer, buraya gelin gelmemek icin sebebin yok, daha iyi işe sahip olmalıyım ikimiz icin, işte abisi yengesi ve o fotoğraf atıp benim yan tarafı da sana ayırdık demeler vs hep evlilik uzerine ve surekli ileriye yonelik konuşmaları(şimdi batıyor bana bu lafları) 2-3 yıl yan yana tanışmak şart, goruştukten sonra tayin durumuna gore ortak noktaya varmaya calışacaktık.

Bu kişi sınavları olduğu donem tam bitene kadar 20 gun yazmamıştı bana diğer konuda anlatmıştım detaylı. Ondan sonrasında tamam eskiye doneriz artık derken yine aynı yazmamalar aramamalar, aradığında bu icsel sıkıntılarından bahsetmesi(yakın cevresi de psikoloğa git diyormuş) sinirlerimi bozmaya başladı bana karşı duzelmesi icin uyarıyordum. Sitem dinlemek istemiyordu “kristalcim bu konuları daha sonra konuşsak, şu an cozum uretemiyorum” dedi. Sen bilirsin ben uyarımı yapmış oldum dedim.Bir de alınıyor benim işim var kapatıyorum dediğimde sanki ayıp oluyor uzuyorsun bazen beni demeleri, ama beni surekli uzmeye başlaması..
Neyse uyarılarımın uzerine birkac gun aradı ilgilenmeye başladı akşam telde konuşurken bir gun “kristal ya, uzak mesafe ilişkisi..” dedi ee dedim cok zor demi dedi. Cok zor tabi emek istiyor dedim. Bir de benim cevremde hic yok boyle bu tarz ya, sende var mı peki? Dedi. Ohoo dedim biri Muğla ’da biri Bursa ’da, biri Afyon ’da biri Yozgat ’ta biri İzmir ’de biri Hollanda ’da diye sıraladım uzak mesafe ilişkisi olan arkadaşlarımı. Unide de oluyor 4 ay mesafe giriyor dedim ya o sayılmaz kavuşacağını biliyorsun sonucta dedi. İcerli konuştu. Evet yani? Dedim. Yok bir yere bağlamayacağım, duşunuyorum oyle o yuzden sordum dedi. Bi laf arasında da zaten şu an maddi olarak iyi değilim uzun zaman ciddi bir şey duşunemem dedi aradı kaynadı.(oyle evlilik endeksli olmuş ki sanırım pek sevgililik kavramı yok). Kapatırken yarın konuşuruz iyi geceler falan dedik. Kapatış o kapatışş 10 gun ses yok(ben zaten sınavlarım var bahanelerinden beri hic arayıp yazmıyordum hep o atıyordu)
10.gun sonunda bir baktımm
Numaramı silmiş.. Ve hikaye burada biter. Yorum sizin