Haluk Levent, Varto'dan gelen oğrencilerden oluşturulan orkestra ile İstanbul Boğazı'nda konser verdi.

Haluk Levent, Muş'un Varto İlcesinde taşımalı eğitim veren koy okulundaki yetenekli oğrencilerden oluşturulan ve İstanbul'a getirilen 40 kişilik orkesrtra ile İstanbul Boğazı'nda teknede konser verdi.

Hamurpert Ortaokulu'na 3 yıl once atanan muzik oğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun hayırseverlerden temin ettiği enstrumanlarla kurduğu orkestra, bir festivale katılmak uzere İstanbul'a gelmişti. Buyuk ilgi goren orkestra icin festival kapsamında planlanan İstanbul Boğaz'ı turu bugun oğle saatlerinde gercekleştirildi.

Sanatcı Haluk Levent koy okulundaki yetenekli oğrencilerle birlikte İstanbul Boğazı'nın eşsiz goruntuleri arasında konser verirken, sosyal medya hesabından "Hayatımda cok farklı orkestralarla konser verdim ama hic hic bu kadar mutlu olmamıştım" diye yazdı. Levent, ayrıca Varto'daki 11 koy okulundan gelen oğrencilerle şakı soylerken sahilde gelin-damat gorunce denizden cocuklarla birlikte jest yaparak onlar icin de şarkı soyledi. Boğaz turu sonunda cocuklar Haluk Levent ile birlikte halay cekti. Haluk Levent bu konuda twitter hesabından "Ve finali lorke ile yaptık. Halaylar cekildi.. Bunlar bizim hepimizin cocukları. Zeybek de biziz horon da biziz halay da..." diye yazdı.
Kynk: Gazetevatan