Selam arkadaşlar, benim yıllardır utangaclık ve ozguven problemim var. Birkac yıldır daha da fazla.
Aslında ben konuşmayı, dinlemeyi cok seven birisim fakat eğer karşımdaki kişi cok samimi olmadığım, sıradan bir kişiyse herhangi bir konu uzerinde konuşmak olsun yada sohbet muhabbet olsun doğru duzgun konuşamıyorum cok utanıyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum, konuşma sırası bana gelince aşırı panik oluyorum ozellikle karşı cins birisinin sesini duymak beni cok geriyor neden bilmiyorum, ben bir şey soylediğimde veya anlattığımda insanlar beni umursamayacak yada alay edecekler gibi hissediyorum, konuşurken goz teması kuramıyorum, mimiklerimi kullanamıyorum vs.bir de ozguven problemim var. Bir konuda başarısız olmak kadar başarılı olmaktan da cok korkuyorum, bu yuzden girişken bir kız değilim, onplanda olmak, ovgu almak, takdir edilmek guzel şeyler aslında ama ben bunlardan bile rahatsız oluyorum, kendimi bunlara layık gormuyorum, başarılı olduğum soylenen şeylerde bile hep kendimi yetersiz,eksik hissediyorum. Bunu nasıl aşabilirim yada bu aşılabilir mi?