Oncelikle bu başlıkta bir konu goremedim varsa lutfen şimdiden mazur gorun, tum deneyimimi paylaşmak istedim zira taksit taksit soylemelerinden dolayı şuan raporum elimde değil bayramdan sonraya kaldı. İstedim ki herkes bilsin bilerek gitsin.
Bundan tam 1 ay once Suleymaniyeye dış heyet raporu almak icin gittim. Oncesinde telefonla aradık ne yapılcak diye adetin 3. gunu gelmeniz gerekiyor dediler cok fazla bir bilgi alamadık, eşim iş yerinden izin aldı bir gun ve hastaneye gitti ne yapılacak vs diye. Adetin 3. gunu gelmesi gerekiyor kan vermesi lazım vs demişler ayrıca ona 24 Eylul icin spermiyogram testi icin randevu vermişler bir de hazırlanması gereken evrakların listesini vermişler.
9 Eylulde ilk kez gittim ben oraya, 3. gun icin kan verdim ve bazal muayene oldum. Doktorla hic konuşamadım sadece sende polikistik over var dedi, bende evet var dedim suratıma bakmadı bile diyebilirim (bu arada ozelde her ultrasonda yeni bir kondom takmalarına alışık olduğum icin burada takılan poşet eldiveni yadırgadım, ve doktor da hic nazik davranmadı sonrasında 1 hafta şiddetli bel ağrısı ve kasık ağrısı cektim). O gun maalesef denk gelen doktorlar, laboratuvardaki hemşireler cok iyi taraflarından kalkmamışlardı sanıyorum. Kan verdikten sonra kolum 1 hafta mor dolaştım cunku cok şiddetli bir şekilde iğne sapladılar koluma cığlık atmamak icin zor tuttum kendimi (bu arada benim gibi pimpirikliyseniz yanınızda kolonya pamuk yara bandı ve kondom goturmenizi tavsiye ederim). İlk gun bu sıkıntılarla gecince acaba vaz mı gecsek rapordan diye duşunmedim değil ama pes etmedim.
İkinci kez 20 Eylulde gittim, jinekolojik muayene olmaya. Gitmeden once randevu alıyorsunuz kadın doğum poliklinik 1 icin randevusuz bakmıyorlar. Onun icin de sıramı bekledim muayene mi oldum (ben bu sefer kondom goturdum yuzsuzluk yaptım ve onu kullanmasını istedim yadırgadı ama kırmadı). Size sonrasında bir kağıt ve de ultrason cıktısını veriyorlar. Bu arada kan tahlillerimde bir test icin yeterli olmamış yeniden talep yapıldı yeniden kan verdim (toplamda 5 tup kan vermiş oldum), bu sefer canım acımadı morarmadı da. İkinci kontrol iyi gitti anlayacağınız.
24 Eylulde eşim spermiyogram icin gitti aynı zamanda kan tahlili de istemişler ondan. Sonucları 27 Eylulde cıktı, buraya kadar her şey ok. 30 Eylulde evraklarımız hazır teslim etmek istiyorum diye telefon actım, once getireceksiniz kontrol edeceğiz sonra randevu alacaksınız ondan sonra teslim edebilirsiniz dediler. Ya sabır diyerek 1 Ekimde gittim evraklarım tam biliyorum ama nereden randevu almam gerektiğini soylemedikleri icin almadan gittim, dosyamı actılar tup bebek merkezindeki arşiv bolumunde calışanlar. Teslim edebilmek icin kadın doğumdan bir belge almam gerekiyormuş onu da randevulu yapıyorlarmış. (Bana bir onceki gun telefonda bunu soyleselerdi ben elbetteki randevu alır giderdim). İş yerinden tekrar tekrar izin de almak istemediğim icin biraz yalvar yakar ve bol bol fırca yiyerek poliklinik 1'deki doktordan kağıdı aldım, siz siz olun evraklarınızın tamam olduğuna eminseniz ve teslim etmek istiyorsanız tup bebek merkezinin sizi ilk muayene icin gonderdiği poliklinikten randevu alın oyle gidin.(oncesinde poliklinik 6 ve 7 bakıyormuş tup bebek hastalarına şimdi sadece poliklinik 1 bakıyor daha sonra değişir mi gene bilmiyorum). 1 Ekimde guc bela teslim ettim evrakları, arşivdeki kız 9 Ekim sabahı gelin sonucu almak icin dedi.
Biz de bugun paşa paşa gittik sanıyoruz ki elimize verecekler hemen raporu. Gidince kız bize bir kağıt verdi tam teşekkullu bir hastaneden hamile kalmam icin sakınca olmadığına dair heyet rapor istiyorlar, 3 fotoğraf istiyorlar bir de nufus cuzdanı fotokopisi istiyorlar. E tabi afalladım, bunları bana daha once en azından 1 Ekimde geldiğimde soyleseydi ben yaptırır gelirdim. Allahtan ozelde de yaptırabiliyormuşuz, coğu hastamız Avrasya Hospitalda yaptırıyor dedi hemen oraya gittik. Orada da 2 fotoğraf, nufus cuzdanı fotokopisi istediler ayrıca. Sonra oda oda dolaşıp doktorlardan imza alıyorsunuz en son baş hekimden imza alıp geliyorsunuz, işlem hızlı surdu 9.30da Suleymaniyedeydik, oradan cıktık Avrasyaya gittik (Zeytinburnunda tramvaya yakın). Fotoğraf istedikleri icin once fotoğraf cektirecek yer aradık bulduk onları alıp tekrar geri geldik. Sonra doktor doktor dolaştık hepsinden imza aldık. En son raporu, rapor bolumunde de onaylattık, bunun işlem ucreti 100TL. Suleymaniyeye geri donduğumuzde saat 11di. Aldığımız sağlık raporunun 4 nusha fotokopisini, ayrıca orada verdikleri evrakların da birer kopyasını istediler cıkıp fotokopi cektirdik, onları başhekim yardımcısına imzalattık sonra tekrar geri geldik 11.45te tum işler bitmişti ancak geciktik konseye veremediler dosyaları. Bu sebeple raporu almak bayramdan sonraya kaldı, bayramdan sonra alıp hemen kendi doktorumuza gideceğiz ilacları raporu teslim aldıktan sonra 3 gun icerisinde yazdırmak ve almak gerekiyormuş.
Teslim ettiğimiz evraklar
Rahim filmi (en az 2 yıllık) (dışarıda cektirmiştim o yuzden oradaki proseduru bilmiyorum, radyatomda cektirmiştim mart ayında)
AMH testi (orada yapmıyorlar dışarıda yapılması lazım ssk anlaşmalı bir yerde 74TLye yaptırdım, ancak 2 yere daha sordum 150 ve 180tl olarak ayrı fiyatlar da verildi)
kan testi (3. gun verilecek kan) (suleymaniyede yapılıyor, laboratuvar icin numaratorden numara alıyorsunuz, once tupleri alabilmek icin numara alıyorsunuz sonra kan vermek icin tekrar numara alıyorsunuz)
3. gun yapılacak bazal ultrason (suleymaniyede yapılıyor - randevusuz gidiliyor sıra alıyorsunuz ne kadar erken giderseniz o kadar onden girersiniz sıraya)
jinekolojik muayene (suleymaniyede yapılıyor, randevu alınıyor kadın doğum poliklinik 1den aldım)
spermiyogram testi (suleymaniyede yapılıyor, normalde bir tane yetiyor ancak eşimin sayısında ve hareketliliğinde de sorun olduğu icin bizden farklı tarihlerde yapılan 2 test daha istediler onların suleymaniyede yapılması gerekmiyor elimizde olanları verdik)
kadın ve erkek icin ayrı ayrı nufus orneği (nufus mudurluğunden alınıyor)
evlilik cuzdanı fotokopisi (3-4-5. sayfalar)
aşılama yapıldıysa onların bilgileri (en az 2 aşılama yapılması lazım, bizim yoktu o yuzden vermedik)
Birer tane fotoğraf
Bunlar 1 ekimde dosya acılırken teslim ettiğimiz evraklar
sonuc icin gerekli evraklar:
tam teşekkullu bir hastaneden hamile olmasında sakınca yoktur diye gosteren sağlık raporu (Avrasya hospital'de 100tl)
kadının nufus cuzdanı fotokopisi
kadına ait 3 tane vesikalık fotoğraf
24 ekimde son kez gideceğiz yeniden bir şey isterlerse artık bilemiyorum

Umarım biraz da olsa faydam olmuştur, herkes bol şans.