Merhaba kızlar.. Şimdiden sabırla okuduğunuz icin Teşekkur ederim..
Benim hikayem 4 yıl once başladı.. bundan 4 yıl once regl doneminde kabızlık ve ağrı şikayeti ile doktora gitmiştim,hormon testleri ultrason derken testler sonucu solda 4cm kist olduğunu oğrendim. Tabi ki hastalıkla ilgili bir fikrim olmadığı icin cok da telaşa vermedim eve gelince araştırmam sonucu yıkılmıştım.. bi kac gun sonra tekrar doktora gittim kanser hormonum nerdeyse tavan yapmıştı beni araştırma hastanesine yonlendirdiler, bu tip hastanelerde sıra bulmak neredeyse imkansız olduğu icin aciliyet bildirilerek 2 gun icinde bana sıra geldi.. Doktorun yanına cıktım,sadece bana iki uc tane soru sorup cikolata kisti bu dedi, oysaki ben zaten bi ton rapor emarlar ile gitmiştim hic umursamadan bana aylık doğum kontrol hapı verdi gonderdi.. Bir bildiği vardır dedim kullanmaya başladım.İlacın ilk kutusunun sonuna doğru beyaz haplara denk gelince diğerlerinden daha şiddetli ağrılar cekmeye başladım ve 'vardır doktorun bir bildiği' diyerekten devam ettim..Her gecen gun ayaklarım dha cok şişiyor karnım da daha cok buyuyordu, her adet doneminde eve ambulanslar gelip kas gevşeticiler ağrı kesiciler vurup gidiyorlardı ama ne care asla gecmiyordu ağrılarım! Bu boyle olmaz dedim ve ilacın 3. ayında başka bir doktora gittim,derdimi anlattım raporlarımı gosterdim,kullandığım ilacı da soyledim.Doktor raporlara baktı bana baktı sonra yuzume karşı 'sana hangi akıllı doktor bu ilacı verip de sana bu zulmu yaptı' dedi.Şok olmuştum hicbir şey anlamadım ne demek istediğine dair hicbir bilgim yoktu , beni ultrasona aldı evirdi cevirdi baktı etti sonra beni hormon ve kan tahliline gonderdi. Bir kac saat sonra hormon ve kan tahlillerim ile doktorumun yanına cıktım oturttu beni başladı anlatmaya... ''Kanser hormonun sınırı gecmek uzere ve sol yumurtalık bağırsak duvarına yapışmış ve kistinin capı 20ye doğru gidiyor, acil ameliyata girmen lazım ama sol yumurtalığını alabilirim'' deyince ikinci defa dunya başıma yıkıldı...Ameliyat kararı icin duşunmeme bir kac gun fırsat verdi ve sonunda karar verdim.. Acık ameliyat olacaktım!..Ameliyat gunu geldi cattı saat 9 da gitmem gerekiyordu ama ben uyuyakalmışım annem bir yandan iş yerinden beni arıyor ablam desen o da benim gibi uyuyakalmış, uyandığım gibi koştur koştur hastaneye gittim.Hastane işlemleri hazırlıklar vs derken gozlerime sankı perde inmişti bir anda kanama başladı ameliyata girerken doktorum neler oluyor diye sordugunda adet oluyorm herhalde dedim ve ameliyata girdim...Cıktığımda hafif ağrım vardı ama enerjik hissediyordum kendimi ameliyat oncesi halsizlik yorgunluk hicbişey kalmamıştı o an koşabilirdim bile inanın! Doktorum başıma geldi ve ''mujde kistin patlamış o kanama ondanmış almadım yumurtalığını'' deyince enerjim ikiye katlandı.. ama kansr hormonu tavan yapmış durumda kemotarapi kacınılmazdı maalesef! İyileştikten sonra terapiye başlamak gerekiyordu. 3gune ayağa kalktım iyileştim ve terapiler başladı.. 6 ay terapi gordum her aylık dozda biraz daha baş donmesi bacak titremesi yaşamış olmama rağmen umudum vardı iyileşecektim ve evlenip cocuklarım olacaktı.. En cok da annem icin iyileşmek istemiştim ve İYİLEŞTİM..herşey yolnda gidiyordu cok guzeldi ağrılar yoktu sızılar yoktu kontroller devam ediyordu iyiydim...O surecte doktorum surekli bana evlen evlen cocuk yap deyip duruyordu ama nasip işiydi bu işler kontrollerimi de hic bırakmadm bu zamana kadar ...Zaman bu zamana kadar aktı geldi işte...
Bu surecte arkadaş olarak hep yanımda olan terapiler bittikten sonra onun ısrarı ile artık sevgili olduğum ve sevdiğim adamla Evlendim..En başndan beri eşim hayatımda olmak istiyordu ama akıbetimi bilmediğim icin onu da bu zorlu surece sokmak istememiştim.. Şİmdi 8 aylık evliyim, ilk zamanlar hep korunduk o istemiyordu ama ben evliliğe alışamadığım icin erteledim... 2 ay once beni ikna etti ve bebek calışmalarına başladık ocakta olmayınca şuphelendim kendimden, gidelim bir de doktora gorunelim bakalım iyi miyiz diye doktora gittim..Beni ameliyat eden doktoruma gittim bana vissanne denilen ilacı verdi cunku yine ''cikolata kisti''belası bu sefer sağ yumurtalığıma sıcramıştı!!! ilacı bir ay kullandım sonra ''kullanmak istemiyorm ben bebek istiyorum bu baskılama ilacı ''deyip başka bir doktora gittim..Doktorun yanına gittiğimde olayı baştan sonra anlattım, guzelce dinledi beni ve notlar aldı.Sonra beni alttan muayene etti.''kistin var ama bebeğe engel değil daha 25mm dedi ve sol yumurtalık da rahime yapışık deyince yine bir şok ve uzuntu yaşadım.. neyse kalktım toparlandım biraz konuştuk merak ettiklerimi sordum ve bana ''OLACAK AMA ZOR OLACAK BU SUREC CUNKU KİST ZORLAŞTIRIR AMA UZULME ELBET OLACAK BUNUN İCİN UĞRAŞACAĞIZ''dedi ve beni klomen ilacı ile evime gonderdi...yumurta takiplerine ve gun aşırı ilişkilere başladık...;Bu ay'ın 18inde adet olmam gerekirken olmadım bekledim olurum diye olmadım bekle bekle bekleee yine olmadım Derken bi test yapayım bakayım neler olacak diye aldım testi umutsuuuuz bir şekilde test yaptım 3 dakika sonra gozlerime inanamadım KOCAMAN BİR POZİTİF gorunuyordu inanmadım bir daha yaptım yine aynı.. Hemen doktorumu aradım anlattım durumu yarın hemen gel dedi.. Dun doktora gittim durumu anlattım,adam suratıma hem guluyor hemde şaşkın bir şekilde bakıyordu eli ayağı karışmış gibiydi kan testi verdim ama gec gittiğim icin test sonucum doktorun cıkışına denk geliyordu .. Beni cepten 6 gibi ara dedi aradığımda bekleyin hemen bakayım dedi bekledim bir anda ses kesildi İSmini seslenerek sordm sonuc nedir diye HANIMEFENDİ SONUCUNUZ POZİTİF MUCİZE YAŞIYORSUNUZ dedi gercekten mi dedim gulerek bana gercekten dedi..Telefonu kapattğım gibi eşime sarıldım bebeğimiz geliyor dedim herkes cok sevindi .. Şu anda 3 haftalık hamileyim yarın doktor kontrolum var Bana dua edin..
BENİM HİKAYEM BU..SAKIN UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN!!!!SAKIN SAKIN ASLA !!!! OL DEYİNCE OLDURAN RABBİMİZ VAR... BENİM GİBİ OLANLARA UMUT OLSUN DİYE BU YAZIMI YAZMAK İSTEDİM SURECLERİ İLE BİRLİKTE ...
SABIRLA OKUYAN HERKESE COK TEŞEKKUR EDİYORUM ...
Cikolata kisti ile mucize yolculuk başlasın! LUTFEN OKUYUN!
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Cikolata kisti ile mucize yolculuk başlasın! LUTFEN OKUYUN!