İyi gunler hanımlar. Ozellikle aynı işyerinde calışıp dışarıda da goruştuğum arkadaşlarımla bana normal/hoş gelmeyen ama karşı tarafa normal gelen durumlar yaşıyorum. Uyarsam da goz devirme, sacmalama kuzum sen de gibi tepkilerle geciştiriliyorum ve uyardığım konuda eskisi gibi davranmaya devam ediyorlar. Amacım ozur dilenmesi ya da karşı tarafı kırmak, utandırmak değil sadece koymaya calıştığım sınırların aşılmasından hoşlanmıyorum.
Mesela bir arkadaşım, kahve icmeye geldiğinde odaları geziyor, ayağında apartman icinde gezdiği ev terliği ile yatağıma oturuyor. Yatak odama temizlik icin bile girilmesinden hoşlanmam, yatağıma dokunulmasından da dediğim halde yatağıma iyice yerleşip bağdaş kurarak oturuyor.
Bir kere de benim evime benden habersiz ortak bir arkadaşımızı daha cağırdı. Bozulduğum halde gelen misafire ayıp olmasın diye belli etmemeye calıştım.Yaşlar 28, 1 yıldır tanışıyoruz son 2-3 aydır ev oturmalarına gidiyoruz.
Bir diğer iş arkadaşım da dışarıya cıktığımız bir gun fotoğraflarımı cekti, kendi fotoğraflarını da benim cekmemi istedi. Erkek arkadaşına benim cektiğim bir fotoğrafını gondermiş. Adam, fotoğrafı kimin cektiğini sorunca, beni cektiği bir fotoğrafı gondermiş. Bana cok doğal bir şeymiş gibi anlattı. İzin almadığını, sevgilisini tanımadığımı ve fotoğraflarımı paylaşmasına iznim olmadığını soyledim. Sevgilini tanımıyorum bile, yaptığından hoşlanmadım hatta tedirgin oldum dedim. Abarttığımı ve sacmaladığımı soyledi. 35 yaşında, onu da birkac yıldır tanıyorum ve komşuyuz.
Anneme anlatınca sen de insanları uyarmak zorunda kalmamak icin yatak odanı kilitli tut, fotoğraf cekileceği zaman masadan kalk

Yatak odası ya da fotoğraf gibi kişisel, ozel konularda da anlayışlı olmam mı gerekir? Arkadaş ilişkilerinde hoşnut olmadığımı dile getirdiğim halde tepki gorunce, benden izinsiz benimle ilgili bir karar alınınca, bilgilerim paylaşılınca ya da danışmadığım halde fikir verilip hayatıma karışıldığında taviz veriyorum/kullanılıyorum/bana ustunluk kurulmaya calışılıyor gibi geliyor. İnsanların ima ettiği kadar alıngan, ters ya da kırıcı mıyım?