Arkadaşlar, uzun belki de gereksiz ama sinirimi ancak buraya yazıp atabileceğim.
Eşimin bir kuzeni var. 35 yaşında calışmıyor.
Her turlu alkol, madde, internetten kumar ne ararsanız butun kotu alışkanlıklara sahip... Dışarıdan gore ne kibar adam der asla yakıştırmaz tipine şunları.
Dert kısmının burası beni ilgilendirmiyor zira ailesi yıllardır tabiri caizse adam edemedi, kendileri dert sahibi oldu.
Eşimle birlikte aynı bahcede buyumuşler haliyle yakınlar. Eşim mesafesini koruyor olabildiğince ama adam sınır tanımaz biri ve ben deli oluyorum.
Gece 12.00'de arar. Bu adam yarın calışacak mı, evli barklı mı odada cocuk uyuyor mu... Yok asla oyle bir duşunceye sahip değil. Beni seven bana boyle katlanır modunda. Eşim acmaz telefonu ust uste arar. Acmasa bile sinirleniyorum adını gorunce. Bazen kotu bir şey oldu zannedip acar onda da genelde kafası guzel olup arar sohbet eder saatlerce eşimin sessizde bırakıp hayata devam ettiği cok olur.
Mesela bir yere gidecek kendi gidebileceği bir yer. Ama eşimi illa ki cağırır beni şuraya bırak diye. Başka bir şehirde yaşıyor Allah'tan. Cok sık geliyor ama buraya.
Sigara parasını surekli eşimden ister. Eşim abi calış gondermem deyince, gorumcemden istemeye başladı bu sefer. Gorumcem de 23 yaşında cocuk yani.
Annem bir keresinde ben seviyorum diye bize yiyecek bir şeyler yapmıştı, biz daha tadına bakmadan bizde kaldığı bir gece hepsini bitirmişti. O zaman eşime lafını etmemiştim. Dun bu kez kayınvalidem sevdiğim bir yemek yapmış, sen cocukla yapamazsın Ramazan'a dondurucudan cıkar, siz iki kişisiniz uzun zaman yeter diye uğradığımda verdi. Ben de elimde bebekle arabadan alamadım. Eşime sen donuşte cantaları getirirsin dedim. Demez olsaydım. Kuzenini alıp bir yere bırakacaktı. Kayınvalidemin bana yaptığı şeyi bitirmiş bu kez de. Adam ac değil, acıkta değilsin. Benim arabadaki cantamdan sana ne?
Buzluk stoğu olacak kadar fazlaydı bir de duşunun.
Daha bunlar minik ornekler... Minik minik gorunen şeyler cığ gibi oldu ama artık. Geldiği zaman, gittiğimiz zaman, telefonda daha o kadar cok şey var ki. Sinirlerimi bozuyor attığı her adım.
Bir de bu eşimin mesafe koyduğu hali. Eskiden cok cok daha beterdi.
Dun eşimle kavga ettim. İşte bir yemek yuzunden mi kavga cıkarıyorsun diye vs dedi...
Hayır mesele yemek değil, annen bizi duşunmuş yapmış bu kacıncı oldu tadına bile bakamadık. Ben birisini duşunup versem tadına bile bakmasa bana değer vermediğini duşunurum dedim. Neden benim duzenime, planıma, arabada bıraktığım cantama karışıyor. Sınırlarımızı ihlal ettiği icin deli oluyorum. Sen musaade ettiğin icin boyle dedim. O da bi duşun bana mı boyle sadece dedi. Aslında değil. Eşimin abilerinin yuzu cok daha serttir. Onlara da başka şeyler yapıp deli eder.
Karşılaştığımızda surekli ya seni kardeşim gibi goruyorum diğerlerinin evinde rahat edemiyorum dedi gecen. İyi ki rahat edemiyorsun abi kac hafta kaldın orda da, teşekkur etmek lazım dedim. Bize geldiğinde coğu zaman misafir cağırırım yada kendim giderim evde duzen olup iyice coreklenmesin diye o kadar. Surekli bir şey dediğinde terslemeye hazır vaziyette bekliyorum. Kayınvalidem normalde asla katlanamaz onların tarafından birine laf etsem. Ama aferin iyi oldu dediğin diyor o kadar cok laf sokar oldum ki anlamıyor adam.
Nasıl baş edeceğiz? Eşimi 13-14 senedir tanıyorum. Lisede bile kırk yılda bir buluştuğumuzda aramayı denk getirebilirdi ta o zamandan bugune boyle densiz birisi var karşımda.