Hanımlar selamm,

Fikrinize ihtiyacım var. Şimdi cok ufacık anlatacağım;

Smmm stajı yapıyorum. Stajımı bitirmeme 1 yıl kaldı. İşimden iş oğrenemediğim icin ayrıldım. (Sadece veri girişi yapıyorduk, asla başka bi şey yapmamıza izin yoktu. Durumu bu şekilde izah edip ayrıldım.) Şu an başka ni firmaya başladım ama bana goruşmede bahsedildiği gibi cıkmadı hic. Ben mulakatta iş oğreteceklerini vs soylemişlerdi ama asla oyle değil. Surekli deneme yanılma yontemiyle iş yapmaya calışıyorum ve hic alışamadım. Bugun şoyle olacak dedikleri iş yarın değişiyor. 4 ay olacak başlayalı. Evime 3 vesait. Bu arada evime uzak olduğunu biliyordum ama şirket 6-7 ay sonra bana yakın bi yere taşınacaktı ondan cok onemsemedim. Şimdi bu taşınma işi iptal oldu. Bir de eski calışanlar şirketle iligli pek iyi şeyler anlatmıyorlar. Son 5 yılda sadece benim olduğum departmanda 20 kişi cıkmış.

Bugun onceden başvurduğum bir firmadan aradılar. Yarın mulakata gideceğim. Ama firma neden işten ayrılmak istiyprsunuz diyince ne diyeceğim?

İlk calıştığım firmada kadın erkek ayrımı cok bariz şekilde vardı ve kopek gibi calıimama rağmen hem mobinge uğrayıp hem hakkımı alamadığım icin cıktım.

İkince işimde iş oğretilmediği icin ayrıldım.
Şu an 3. işimdeyim. Goruşmede baya olumsuz bi izlenim olacak ama tum yoneticilerimle iyi ayrıldım ve referans verebilirim. 5 yıllık iş tecrubem.

Durumu nasıl izah edebilirim sizce?