Az once aklıma geldi bu konu uygun kategori bulamadım buraya konu acayım dedim. Az bucuk adobe premier kullanabiliyorum. Acaba sadece ytpara forumu icin herhangi bi canlı yayın platformundan anlatım yapsam mı diye duşunuyorum ?
Neden canlı yayın derseniz, internette zaten bi suru eğitim videosu falan var. Karşılıklı etkileşimde bulunabilelim diye canlı yayın diyorum. Sorular olursa elimden geldiğince onları cevaplarım daha iyi bilen birisi cıkarsa destek olur anlatımda.
Boyle bişi duşunmemin sebebi de şudur; bazı konular gordum montaj programı soranlar falan var genelde adobe premier zor şunu kullan falan gibi oneriler var. Bence en basit ve en işlevsel montaj programı adobe premier.
Aynı zamanda adobe after effect ile bi kac ufak şeyde soyleyebilirim diye duşunuyorum.
Bu programlara yuzde yuz hakim olmasam da benim işime fazlası ile yarayacak şekilde kullanabiliyorum. Daha once 1 kısa film ve 1 film montajında bulundum. Trt icin bi iki tekil haber hazırlamışlığımda var. Ayrıca bunun otesinde bu forumda kimsenin gidip marvel filmi montajlayacağını da duşunmemekle birlikte montaj konusunun biraz hayal gucune bağlı olduğunu soylemek istiyorum.
Yaşımı da soyleyim. 22 yaşındayım. Ne ara haber film falan yaptın derseniz. 3-4 yıl once bi kısa film cekip kendim yaptım montajı, mint komedi filmleri yarışmasına falan katıldım. Bkz. Trt haberleri ise şoyle oldu; ben film cekerken antalya trt'den birisine danışmaya başladım, montaj konusunda. O da bana uygulamalı olarak oğretti. Ara sıra yanına trt binasına gidiyodum. Yoğun olduğu donemlerde yandaki pclerden birini acıp haber montajı konusunda yardım etmiştim. İlerde bu alanda bi kariyer yaparsam ilk haber montajım yağlı gureşlerdi diye anı biriktirmiş oldum

Cok uzun yazdım kusura bakmayın işin ozu şu ozellikle ozgun calışanlar icin v.s. yapayım mı boyle bir şey ? Eğer isteyen olursa 3-5 kişi bile olsa yapıcam bunu vakit buldukca. Nasıl ilerlemek gerekir tam bilmiyorum. 1'er saatlik yayınlarla konu başlıkları secerek onların uzerinden gideriz belki. Yayın ya youtube uzerinden olur ozel şekilde, yada younow da sacma bi hashtag uzerinden olur. Onuda beraber konuşuruz.
Konu yanlış yerdeyse, uygun yere taşınırsa sevinirim. Olayla ilgili butun duyuruları bu konu uzerinden yapmayı duşunuyorum.