Herkese iyi gunler. Desteğe ihtiyacım var.

Ben 25 yaşında, iyi eğitim ve aile terbiyesi almış, eli yuzu duzgun sayılacak bir genc kızım. Yaklaşık 10 ay once , bana olurcesine aşık olduğunu cok sevdiğini soyleyen, melekleri şahit tutarak benimle nikah kıyan, benden 1 yaş buyuk bir gencle yani eşimle resmi olarak evlendim. Ben de cok seviyordum ve guveniyordum. Annemle babam boşandığı ve annemin ailesinin yanında buyuduğum icin,bunun zorluklarını zaman zaman yaşasam bile her ne kadar sevgi ve saygıyla buyutulsem de, kendimi okuluma ve eğitimime versem de , sevilme, benimsenme, sahiplenilme duygusunu meğer hep taşımışım. İcten ice hep istemişim beni sevecek benimseyecek birini. Hic evlenmem ,olmaz derken evlenme kararı aldım. 6 ay icinde bu kararı alıp tanışıp evlendik. Ama imzayı attığım an maalesef herşey değişti. Eşim ki hala eşim; uslubu değiştirdi. Cok kaba ve canın isterse cekersin moduna gecmişti. Bu sırada imzaları atmıştık ve duğun 2 ay sonraydı. Ailemi acele ettirerek hemen evlenme konusunda baskı yapan eşime ailem maddi durumlarının şuan icin yeterli olmadığını, toprak işi ile uğraştığımızı ve belli donemlerde elimize para gectiğini anlattılarsa da benim param var herşeyi hallederim ne gerekirse yaparım deyip ailemi ikna etti. Ben ısrar etsem de once annem hic istemiyordu bekle diyordu. Bu senin duğunun sana yapmak istediğim cok şey var, ama şuan param yok dediyse de onemli değil sonradan yapılır ben onunla evlenmek istiyorum dedim. Bir de eşim lise mezunuydu ve babam lise annem universite mezunu olduğu icin evlilikleri benzer ogelerden bitmişti. Eğitimimi , başlamadığım kariyerimi askıda bırakarak evlendim. Bunu hic onemsemedim, zannettim ki eşim yanımda olursa herşeyi hallederim. Moralim yuksek olur...Duğun hazırlığı boyunca eşim annen para harcamayacak mı,herşeyi ben aldım benzeri laflar ediyordu. Eşyaları alırken de gelinliği alırken de hep sorun cıkardı . Bu arada eşimin birikmiş parası vardı ve iyi para getiren bir devlet işinde calışıyor. Ailem de ciddi borclar yaparak elinden geleni yaptı ve bir cok eşyayı da biz aldık. Tartışsak da bazı şeyler ağır gelse de evlendik sonuc olarak. Annesinin nişandaki altınları alması, neredeyse namusuma varan dil uzatmaları, gorgusuz hareketleri ve dahası ....umursamadım. Ama eşim de her konu ile ilgili patavatsızlıklar yapıyor, aileme dil uzatıyor, benim kalbimi yersiz kırıyordu. Duğun stresi diyordum. Evlendik. Başlarda boyle buna benzer başlayan tartışmaların dozu giderek artıyordu. Coğu zaman sadece ağlıyordum, soyleyecek soz bulamıyordum cok seviyesiz oluyordu cunku. Sonra panik atakla tanıştım, evliliğimin 3. ayı idi. Hayatımda sadece o donem yaşadım ,hala da yaşıyorum ama kontrol edebiliyorum. O panik atağı bilenler bilir. Kişi ansızın kalbine giren delice carpma hissiyle sarsılır. Kalp kriziyle eşdeğer bir ağrı ,midede yanma kramplar...Ne yaptığını bilmez kasılır, titrer, olmekten yada delirmekten korkar en az 5 dk surer ama 50 dakika gibidir. Nefes almakta zorlanır. Elleri buz keser , o panik haliyle oradan oraya koşar sonra. Kriz bittiğinde hic haliniz kalmaz muhtemelen olu gibi uyursunuz. Krizlerimi tetikleyecek her şeyi yapan eşim, lutfen ustume gelme diye oda değiştirdiğimde ozellikle hakaretlerine eşyaları kırıp dokmeye devam ediyordu. Bir defa gulerek ustume su dokmuştu kalk numara yapma diye...Senin annen benim annem durumuna da geldik. O zamanlar normal diyordum bunlara. Yeni evliler hep tartışır. Cunku kotu iken iğrenc biri, iyi olduğunda iyiydi eşim. Mutlu da oluyordum. Anneme ciddi saygısızlık yaptığı bir gun eşime fena patladım. Ben de ilk defa sesimi yukselttim. Ağzıma geleni soyledim ama bir yandan atak geciriyordum ne dediğimi bilmiyorum. Cok kotu kelimeler kullandım. O olaydan sonra soylediğim kelimeleri cımbızla cekerek bağırıp cağırmaya başladı. Aylarca hatırlayıp hatırlayıp kufurler ediyordu bana. Benden kotu kelime duyunca bin kat ağırını yaşatıyor, iğrenc şeyler soyluyordu. Defalarca ozur dilesem de giderek cirkinleşiyordu. Aslında bahaneydi hep. Kavga etsek de bir yol bulmaya uğraşırdım. Bunları hep sabote ediyordu. Ben konuşurken dinlemiyor ,deli gibi guluyor ,aniden gulumseyerek kalkıyor tuvalete gidiyordu. Yemin ederim bin kere belki canım boyle yapmayalım,kusmeyelim diye başladığım konuşmalarım aniden kalkması ve tuvalete gitmesi sonra yanıma gelip gulumsemeye devam etmesiyle son buldu. Başlarda anlamamıştım, sucu hep kendime atmıştım ama o kişi hastaydı. Bana yaptığı manipulasyondu ve hicbir durumda merhamet gibi hisleri calışmıyordu. Panik krizleri sırasında bir defa bulduğum tum ilacları ictim. Başına iş gelmesin diye herhalde bir iki defa hastaneye gidelim dedi. Sonra da goturmedi. Kusma ile kurtuldum. En sonunda 4 aylık evliyken bana tokat attı hicbir sebep yokken hem de. Sonra bunu coğalttı . Ben bu arada ailemin yanına dondum 2 kez. ilkinde bana hakareti aşmıştı. ikincisinde tokat atmıştı. 1 hafta kadar kaldım ,telefonla irtibata geciyorduk eşim deağlıyordu uzuluyordu ilk gittiğimde hele mahvolmuştu guya. ama beni getirmeden ben gitmiştim. beni aramadan icimden ona uzulup ben aramıştım. ailesi bana tokat attığı halde bu normalmiş gibi davranmıştı. Beni dovse de ac bıraksa da boşanma lafı etmeyecekmişim. Aileme birşey soylemeyecekmişim.. o sıralar nedense bu fikre kapılmıştım,ailesinin manipulasyonunu da yutmuştum. Ne olursa aile icinde kalacaktı. Ve eşim bir daha yapmazdı. Kendimi kandırsam da o ezilmiş kişiliğim, o verilmeyen değer hep icimdeydi işte. Seviyordum ama karşımdaki kişi beni bobrek hastasıyken hırpalamış,kişiliğimi ezmiş, panik atak olmama neden olmuştu. Aileme hakaret etmişti. Sonra hamile kaldım. hamileliğimi ilk oğrendiğimde icime acı coktu. cocuğum icin endişelendim. duşundum ki boyle evlilik olur mu, bir gun dahi gulmemiş insandan anne olur mu ? Eşim baba olur mu ? Soylemediğim bir boyut ise eşimin beni layık gormediği şeyler. Bu onemli mi biliyorum ama utandığımı biliyorum ki evli bir kadının sanırım guzel eşyaları da olmalıdır. Eşim bir defa bana layık gorup bir kıyafet almamış, oğrenciliğimden kalma eskilerimle idare etmek zorunda kalmışımdır. Yani cok onemli değildi ama eskiydi işte ustumdekiler hic yeni evli ve mutlu gibi değil felaketten cıkmış gibi gorunuyordum. Kaldı ki benim ailem kızlarına cok değer verir.Benim hep guzel kıyafetlerim, değerli takılarım olmuştur ve bana bir fiske bile vurulmamıştır bu gune kadar. Derken duğunde ve nişanda takılan altınlar calındı ki eşim bana alyans haric iki de bilezik takmıştı verirken de demişti ki ozellikle bilezik aldım nasılsa bilezikler bizim değil mi ilerde bozdururken para kaybı az oluyormuş mesela sana kunye yada kupe alsam bozdururken zarar ederiz diye... Hırsız girmişti eve. İşe girmek icin ne moralim, ne guvenim kalmadığında ise benim aklımı, bitirdiğim bolumu eleştirme hakkını kendinde bulmuştu. Hamileliğimi ilk oğrendiğinde gereksiz bir tartışma cıkarıp, sozlerime seni pijamanla sokağa atarım diye karşılık verip, yakamdan yakalayıp beni surukleyince annemi aradım. Annem istanbula geldi. Ve bebeği aldırıp beni de goturecekti. Annemi ne yapıp edip ikna etti. ozurler diledi. sonra 2 ay hic sorun cıkarmadı. 2 ay sonra doktor kontrolune gideceğimiz gun oncesinde hamile iken beni cok feci ağlattı. universitede bana karşı hisleri olduğunu ima eden bir cocuk vardı. surekli konuşmaya calışır, heyecanlanır, beni gorunce elinden bir şeyleri filan duşururdu. Gorunuşte saf bir cocuktu. Bir arkadaşım ona bana karşı hisleri olup olmadığını sormuş. Sonra o saf gorunen cocuk herkese benim ona aşık olduğumu soylediğimi soylemişti. Bu olaydan dolayı cok utandım. Cunku benim de kafam karışmıştı o zamanlar. Ama asla goruşmedim ve o kişiye belirgin bir hissim yoktu. Yaptığı hareketten sonra zaten asla goruşmeyeceğim ciddiyetsiz biriydi. O cocuk zannederim arap kokenliydi. Bu olayı eşime anlatırken, benim gonlume kimsenin golgesi bile duşmedi ama universitede birine karşı kafam karışmıştı sonra da boyle bir olay olmuştu diye anlatmıştım durustce. Cunku benim asla ne sevgilim olmuştu ondan once, ne en basitinden konuştuğum biri. Doktor kontrolunden once , eşimin telefonunda evlenmeden once girdiği evlilik sitelerini gorduğumu, o zamanlar ne komik bir ergenmişsin şimdi buyuyup evimizin babası oldun şeklindeki sevgi dolu, ve komiklik olsun diye soylediğim soze '' sen asıl kendine bak elin arabına bana karşı ne hissediyorsun demişsin, o arabın kollarına gitseydin '' şeklinde cevap verdi. sabh doktora gidene kadar ağladım, sessizce... Sonra bebeğimi kaybettiğimi oğrendim. İcim başka bir şeye yanamaz oldu. Kurtajdan sonra vucudum kan topladı, narkoz cok bulantı ve sırt ağrısı yapıyordu. Acılı ve hasta halimle yine sebepsizce eşimden tokat yedim. bir kac saat sonra eşimin babaaannesi misafirliğe geldi. ve eşimin butun akrabaları annesi,babası, nenesi,amcası vs kim gorduyse beni ağır kaldırmışsındır yoksa cocuk niye duşsun dedi bana. gecmiş olsun bile demeden once. Babaannesi her gun gelen kapıcı icin bu adam hergun mu zile basıyor ? Derdi ne, iceri girer başına iş gelir filan gibi şeyler soyluyor. Bir yandan sen oğrencisin ev kirli, mutfak berbat halde gibi ozurler buluyor ve surekli kadın programları izliyor. eşim benden ozur dilemediği gibi bir de cay yap ,babaanneme bak ,şunu pişir gibi şeyler soyluyor derken annemi aradım . annem geldi ama bu defa da donemedim. annem haliyle cok kızdı. en son olayda icimde birikenleri anneme anlatmaya başladım. Bunları duydu, olay telefonda konuşmamın duyulması. eşim kabalığı da arttırmıştı. gozumun onunde olan şeyleri yalanlıyordu. sen yanlış hatırlıyorsun sen delisin, o şoyle olmuştu ya diyerek yalanlarını kamufle ediyordu. Bastırmaya calışıyordu. Bana eşya gibi davranıyordu. Telefon konuşmasının ardından cok sinirlendi . Sen duşmansın tarzı şeyler soyledi. Evden cıktım git kendini at bir yerden diye bağırdı. Sonra halic e gitmiş. kendimi oldurmeye gittim sandığı icin ama bana diyor ki kendimi oldurecektim. Dalga geciyor gibi soyluyordu nedense. Yolda bana sen evine git bir tatil yap filan deyince ben de yol ortasında indim aractan. Buna deli oldu. Defalarca beni kovmaları, ev benim defol demeleri, bana vurmaları normalmiş gibi .Ben de seninle evlenmeseydim , keşke yaşlı eciş bucuş bir adamla evlenseydim de yine de seninle evlenmeseydim gibi ne dediğimi bilmez birşeyler soyledim. Ertesi gun sabah telefon nerede diye sormamla sabah uyanır uyanmaz bana yumruklarla girişmesi bir oldu. Sırtıma başıma karnıma... sonra ağladım diye tekrar bu sefer tekme yumruk. Kendimi evden attım cebimde beş kuruş yok geri dondum eşyalarımı toplamak icin. Kufurler, hakaretler, anneme hele neler neler... bir yandan da kafama boşanma fikrini koydum kendi kendime sanki oyle şeyleri o yapmamış gibi canım yavrum, sen benim kucuk oğlumsun sen yapmazsın bunları diye eşime sarılıp sarılıp ağlıyordum. o da hala sen erkekle nasıl konuşulur oğren , diyordu. Boşanma lafını duyunca iyice delirdi, bu sefer huzuru olmayan oymuş, ben sorunmuşum, beni annem de kardeşim de dovermiş artık olmaz sen erkekle konuşmayı bilmiyorsun diye sacmalıyordu... altınları da ben calmışım,calıp aileme vermişim... en son annem ne yaptın diye aradı ben de ben evimin altınını calıp sana mı getirdim diye sordum, bu sefer bilmem ne cocuğu diye olduresiye dovuldum. başım goğsum ,sırtım uyuşmuştu ağzımdan kan geliyordu. valizlerimi guc bela toparladım ama eğilirken ayakkabılarımı giyerken bile vuruyordu. En son kalbime indirdiği yumrukla dizimin ustune coktum. 5 6 saniye kalbim durdu biliyorum. Ne oldu hatırlamıyorum ama dışarı cıkabildim. Valizlerim ağırdı kitaplarım vardı. birini aşağı indirip yukarı cıkmıştım ki kapıda bekliyor , gel dovmeyeceğim diyor. Kimlik kartımı kırmak icin istedi kırıp kufurler edip kapıyı kapattı. Cebimde beş kuruşum yoktu, ciğerlerim acıyordu. Bu halde yola duştum. Guc bela metroya bindim. Metroda biri bana yardım edip sordu. Neyiniz var diye. Eşimi kaybettim dedim,eşim oldu, ailemin evine donuyorum. Neyse ki metroya binebilmiştim. Şimdi ailemin yanındayım. Butun ailem de yanımda. Ne eşim ne ailesi beni bir kere bile aramadı. Geri doneceğimden eminler. Her pisliği de yaparlar galiba bilmiyorum. Ama hem darp davası hem boşanma davası acacağım. Darp davası acılmak uzere boşanma icin de başvuracağım. Tazminat ve nafaka da isteyeceğim. Parasına muhtac olduğumdan değil, psikolog masrafı ve eğitim masraflarım icin. Actığı yaralar icin... Benzer sureclerden gecenler bir şeyler soylesin lutfen...