her derdimize deva olan sevgili kk hanımlarıııı,

bugune kadar burada konu ne olursa olsun daima objektif ve yon verici yorumlar aldım sizden. ve dediklerinizi de sahiden uygulayan bir uyeyimdir oyle bildiğini okuyan biri değil. konu acıyorsam, soru soruyorsam sebepsiz değil yani.

şimdi mesele işle alakalı. ben 5 senelik aktif calışma hayatı olan, 4 senedir de şu anki şirketinde calışan biriyim. alanımda uzmanlaştım, 5 sene az buz bir zaman değil kalifiye bir elemanım yani. işimiz teknik bilgi, deneyim, duzen ve sorumluluk gerektiren bir iş. işim hakkında daha fazla detay veremiyorum kusuruma bakmayın. maaşım da asgari ucretin 1000 tl ustu. evden calışma sistemindeyiz, maaşlar zamanında yatar ama sadece maaş yatırıp yasal zorunlulukları yerine getiren bir işyeri burası. oyle yemek parası, bayram seyran ikramiyesi gibi şeyler soz konusu bile olmuyor. pek terfii de olmuyor, kucuk bir firma. genel anlamda memnunum şimdilik iş yuku ve psikolojik acıdan.

şimdi olay şu, şirket bazı gorevlerde değişikliğe gidecek ve hepimizden beklentileri değişecek. kafalarındaki plan %80 oturmuş durumda. benim de gorevlerimi değiştirmeyi duşunuyorlar, uzmanlığım dışında şeyler değil ama ilk başladığım zamanki gorev tanımımda olmayan şeyler ekleniyor. şu an yaptığım bazı gorevleri sayıca azaltıp bu yenileri verecekler. detayları yakında paylaşacağız falan dediler konu kapandı şimdilik. ama cok yakında bana, wurstria artık senden şunu bunu yapmanı bekliyoruz, yapabilir misin? gibi bişey diyecekler o belli. tabii bu sistemin yurumesi icin ben ve bir iki arkadaşa artı olarak 2 yeni kişi falan alacaklar. ben şu anki gorevimde aşırı yoğun ve stresli değilim, işi oğrenmiş olmanın da getirdiği bir konforum var senelerdir aynı şeyleri yapıyorum cunku, bilirsiniz bu durumu. şimdi yeni gorev, daha once burada yapmadığım işleri yapmamı gerektirecek, yoğunluğum ve stresim biraz artacak. şu anki gibi rahat olamayacak benim icin.

size sorum şu: bana bu yeni gorev teklif edildiğinde, sizce maaş konusunda iyileştirme istemeli miyim? onlar kendiliğinden yeni maaşın şu olacak derlerse ne ala... ama ya demezlerse? gecen sene bir arkadaş ayrıldı, onun işleri bana kaldı iş yukum arttı ama maaşım artmadı mesela. bu yuzden takıldı aklıma. zaten şu an verdikleri maaş bile kalifiye biri icin duşuk kalıyor, ben işimde rahatım, ekonomi kotu, en azından duzenli gelir diye duşunup başka bir iş arayışında olmadım hic. maaş hakkında da konuşan biri değilimdir hic ama iş dunyasına baktığımda insanlar artık bir işe başlarken kullanacağı izinlerin bile pazarlığını yapmaya başlamış mesela haklı olarak. ne dersiniz?

ayrıca şeyi de merak ediyorum belki avukat uyelerimiz gorur, ben bu yeni gorevlendirmeyi kabul etmezsem ve beni işten cıkarmak isterlerse tazminat, işsizlik maaşı gibi haklarım yanar mı? veya ben gorevi kabul etmezsem kendim haklı fesih yapıp (istifadan ziyade) tazminat ve işsizlik maaşı alabiliyor muyum acaba, bilen var mıdır?