Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile sacma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammul limitim var ve doldu.
Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kultur farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları cok kuvvetli bir insan değil,işin acıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip icilmesi vb konuları cok severim ama teklifsizlikten hic hoşlanmam.Onlarda beni boyle kabul ettiler ,cat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz musaitmisin diyer sorarlar sık sık da goruşuruz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kac kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cumleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi oncesindeki 10 yıl hic boyle konular yaşamadım,haftanın 6 gunu calışıyorum,cocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar haric) hemde hepimiz birbirimize yurume mesafesinde otururken bence yatılı kalmak sacma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile cozmelisin dedim,gorunuşte hak verdi.
Bu konu haricinde dısardan bir gozle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur goruşuruz.
Ama son donemde biraz sık tesaduf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye calışıyor

Baslarda gercekten boyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,cevreden de bu duşunduğumu pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp duşunme gereği hissettim,son donemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize kustu.Bu konudaki rahatsızlığımı ''sacmalama'' diye geciştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da oyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı cok onemserim,vara yoğa da gercekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de duşunuyorum.
Tabii ki bu konuşma cok hoş olmayacak,o yuzden bir adım atmadan once sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım cunku bu deli sacması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum