Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şuphem yok. Seneye bebek duşunduğumuz icin birikime başladık ve borcunu odediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız icin biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve coğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da guzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dun birlikte avm de cok guzel vakit gecirdik aramızda problem yok bi kac konu dışında

Eşim koyde buyumuş ve duzenli olarak 30 sene boyunca koye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere soyluyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı icinde acıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana gore. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken koye gelirim kurbanda muhabbeti dondu. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler Art niyetnden yaptığını duşunmuyorum tavrımdan cekindiği icin isteğini dile getirememiş. Gecen senede gonlumu yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara neyse konuşma aradında bana koye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım koyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem cunku benim fikrim alınmadı. Her sene gorev gibi kurbanda koye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim uzuldu haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki cok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye calışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gun cocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Boyle bi dunya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı cevirsem x kurbanda koye gelir derler demicekler boyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden boyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin duzeni var ve iznim kısıtlı neye gore gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da soyleyeceğim bu seferde gelin yuzunden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor cekemiyor olucak ve ben bu sacma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim icinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı icinde boyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının cantası sokulmuş canta aldı. Doğumgunu pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım duşuyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu duğunune goturdu takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben boyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kacırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin ustunde yoktu beslemiş buyutmuş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum ustume gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en onemlisi sensin diyor. Siz ne duşunuyorsunuz kızlar ?