Hanımlar merhaba,
Evet dert değil, cok buyuk bir derdin sonlanması benim icin. Ve ic dokmek icin buradayım.
Prangalarımdan kurtuldum. Yaklaşık 1 senedir asla benim mantaliteme uygun olmayan, sorunlu insanların olduğu bir yerde calıştım. Ne kafa yapımız, ne hayat tarzımız asla uyuşmuyordu. O kadar problemliydi ki.. Cok şukur kurumsal bir firmaya geciyorum.
Sinir krizi geciren bir amirle aynı odada calışıyordum. Sayıp sovmelerini gectim. 3-4 kez cıldırdığı ana denk geldim. Mouse fırlatmalar, dolap tekmelemeler, sandalye fırlatmalar.. Bunu gordu bu gozler. Hic biri şahsıma değildi ama ben hasta ruhlu insanları cekmek zorunda kaldım. Sorunlu isen tedavi ol. Değil mi ?
Ve bu şirketin her yerinde kamera var, cesareti buradan gorun. Ve her muşteriye istisnasız yalan soylemesi.. Bi insanın nasıl yuzu kızarmaz ?
Muşteriler aradığında ağzını yuzunu yamultup “Hakan Hepcan” gibi tepkiler vermesi vs. Ben herkese yalan soylerim ama iş arkadaşlarıma soylemem derken bile yalan soyluyor oluşu..
Telefonla ulaşamayıp şehir dışından sırf bilgi almak İcin gelen muşterinin karşısına toplantıda de diyerek cıkmaması..
O kadar ilgincti ki.. Kaldı ki bunun bir de destekcisi vardı. Usta başımız.. Herkese senin ağzına s.cayım diye iş yaptırmaya calışan, ağzına scayım ı her cumlenin yuklemi haline getiren, hic bir samimiyetimizin olmamasına rağmen bana “cadı, senin sacını başını yolcam ha” diye guya aklınca samimiyet varmış gibi tepkiler veren, mudurle fısır fısır herkesin haklında yorum yapan ilginc bir insanla calışmak zorunda kaldım.
Şimdiye kadar neden dayandın diyecekseniz de iş bulamadım. Gercekten bulamadım.
Ve o kadar ilginc bir ortam ki bazı muhbirler bu insanlara surekli laf taşıyordu. Hatta bazı muhendis arkadaşların ozel konuşmaları ses kaydı şeklinde patrona gitmişti.
Butun bunlar da beni buz gibi soğutan başka sebeplerdi.
Ama cok şukur ki her gun geri geri giden ayaklarım oraya ihbar suresi sonrası adım atmayacak.
Bu arada patron yoktu ve bu amire ayrılacağımı ilettiğimde, patrona hemen iletmiş. Ben ayrılacağımı patron ile konuşmadan once ilana cıkıldığını gorunce aslında ne kadar doğru bir karar verdiğimi farkettim Aslında en cok patronu severdim, gercekten iyi bir insandı. Ama daha goruşmeden ilan acması hic hoş olmadı.
Patronla goruşmem de 1 dakika surdu sadece. Bana zaten pazartesi salı 2 kişinin goruşmeye geleceğini, olumlu olursa ihbar suremi doldurmama gerek olmadığını soyledi
Neden, nicin dahi sormadı. Bu arada burası oyle buyuk bir şirket değil arkadaşlar.
Asla uyum sağlayamadım , asla benlik bir ortam değildi. Yalan soylemekten hoşlanmadığımı belirtirken dahi bana muşterilere yalan soyletmeye calıştılar. Bunun artık orada bir kultur haline geldiğini belirtmeme gerek yok sanırım.

Ve ordan ayrılırsan telefonlardan engellenen biri haline geliyorsun Asla o firmaya ziyarete dahi gidemiyorsun ve arkandan hain deniyor
Ben eski şirketime elimi kolumu sallaya sallaya gider, cayımı icerim.Burda maalesef oyle bir kultur yok. Hoş. Sokağından bile gecmem
Oh icimi doktum. Kurtuldum.Şimdi bana değer katacağına inandığım bir firma ile anlaştım. Umarım herşey cok guzel olur.

Alırım bi hayırlı olsununuzu