Eşim ile 4 yıllık evliyiz ve 8 yıllık beraberliğimiz var. Evlenmeden tatile cıktığımızda annesi de bize eşlik ederdi. Annesi eşim 11 yaşındayken oğlunu alıp yaşadıkları şehirden alıp ayrılmış, babası hatta otobusun onunu kesmiş fakat oğlunu vermemiş. Eşinden kendisinin ve oğlunun şiddet gorduğunu soylerdi. Tatillerde her yaptığımıza karışır, tum ilginin merkezinde olmaya calışır, restoranlarda bizim adımıza yemeğimizi secerdi. Tatsızlık cıkmaması icin susardım. Araba bozulmuştu eşim sanayii ye goturdu bizde bekliyorduk orda bana bu da aynı babasına benziyor, aynı huyları beni biri uyarsaydı evlenmezdim, kimse uyarmadı demişti bende arabanın bozulmasını onun da istemeyeceğini elinde olan bişey olmadığını soylemiştim ama bunun gibi tatillerde arada boyle şeyler soyluyordu.(evlenmeden once) Enson eşimin cok stresli olduğu bir donemde tatile cıktığımızda annesi ile yine bu bize yemeklerimize mudahale etmesi nedeni ile tartıştılar ve annesi lavaboya gitti ben de ortamı yumuşatmak icin peşinden gittim. Durumunu anlattım bak sen burda annesi var sıkıntılarını bana anlatmıyor kiminle paylaşıyor dedi. Sonra eşim almış gibi bitter cikolata alıp siz seversiniz diye size almış dedim. Ondan biraz sonra oğluna oğlum iş stresin var annene niye soylemiyorsun; bak zor bir donemdesin sağlıklı duşunemiyorsun, bende zamanında senin durumundayken bu kadar stresliyken babanı sığınılacak liman olarak gordum sonra bak ne oldu. Oğlum biraz zaman tanı acele karar verme, anneler bazı şeyleri gorur, bilir dedi. Eşim annesine beni cok sevdiğini, aşık olduğunu yanıldığını parası olsa daha erken bile evleneceğini soyledi. Bende oğlunun boyle bir şuphesi varsa nişanı bozabileceğimizi sorun olmayacağını soyledim. O da sinirlenip size duğun icin yardımcı olmayacağım, orduevi ayarlamayacağım başınızın caresine bakın dediEşimle kayınvalidem ben hayatlarına girmeden once hic birlikte tatile cıkmamışlar hatta bir donem eşim lise sondayken eşimi tek başına istanbulda bırakıp nevşehire yerleşmiş. Daha sonra evlenmemize yakın eşim maddi acıdan zorlanmasın diye iki evin kirasını odemek cok zor olacağı icin eşime annesi ile birlikte oturmayı onerdim. Fakat buranın bizim istediğimiz gibi doşenmesini 30 senelik mobilyaların gelmemesini istedim. Bu şekilde doşedik evi yerleştirdim. Kayınvalidem duğunden 10 gun once gelip yerleşti. Duğun masrafları icin eşimin birkac bin lira birikmişi vardı yetersizdi kredi cekmek istedi ona banka kredi vermedi. Ben başvurdum verdi. Krediyi cekip eşime Duğun harcamaları icin teslim ettim. Kayınvalidem Eşime bana duğun takısı takmak icin einin ona duğun hediyesi icin aldığı pırlanta bileziği satacağını ve takı alacağını soylemiş ben de eşime bunun icin satmamasını satarken değerini yitireceğini takmasına gerek olmadığını cok takmak istiyorsa o bileziği takmasını manevi acıdan da bileziğin babasının hatırası olduğunu soyledim. Benim de cocuğumuz olursa ona verebileceğimi soyledim. Eşim bunu annesine soyleyince cok kotu kavga etmişler. Ben onu bozdurucam sonra ben vazgectim kendim takıcam demiş. Duğun gunu eşimle kuaforde hazırlanırken eşim damat tıraşı olurken kayınvalidem eşimi arayıp eve gelmesini elbisesinin fermuarını cekmesini soylemiş. Eşimde tam gidiyorken kızkardeşim annemin veya bizden birinin gidebileceğini damat tıraşını bırakmamasını duğune gec kaldığımızı soyledi o da mantıklı olduğunu soyledi. Daha sonra annesi aradı gelin arabası ile onu evden almamızı duğune bizimle gelmek istediğini annemlerle gecmek istemediğini soyledi. Israrla duğun arabasını kendi ayarlamıştı ve kliması olmayan bir araba ayarlamıştı. Duğunden sonra da evde benim salon eşyalarımı kaldırıp kendi eşyalarını koymakla devam etti ben rahatsız olduğumu diğerlerinin daha hoş durduğunu onu da koşelerde kullanabileceğimizi soyledim ve yine işten geldiğimde herşey değişmiş oluyordu. Surekli yatak odama girip cıkıyordu. Balkona kendi odasından cıkılıyordu ama benim odamı camaşır asmak icin kullandığını soyluyordu. Bu sureclerde evlenmeden once bende panik atak başladı, evlendiğimde yuz felci gecirdim biray evde kalmak zorunda kaldım ve kullandığım ilaclar cok ağırdı ve beni her gun sinirlendiriyordu. Arkadaşlarım eve beni ziyarete gelemiyordu kayınvalidemin tavırları rahatsız ediyordu. Odama girmemesini ben ve eşim soyluyorduk fakat o ısrarla hergun giriyordu. Hastalığım boyunca ozel beslenmem gerektiği icin kızkardeşim hergun evinde ozel yemek yapıp getiriyordu. Kayınvalidemede hizmet ediyordu geldiğinde.Sonunda bir gece eşim kızdı kendisine odama girmemesini neden girdiğini sordu. O da bana kızıyorsun bak filiz ve arkadaşı konuşurken duydum hayatımda boyle yemek yemedim 2 senedir yeni yemek yiyorum diye bizim dedikodumuzu yapıyordu sanki onu evlendiğinden beri ac bırakıyoruz dedi. Tabii boyle şeyler yok eşim sinirlendi bana bağırmaya başladı annem bu evde yemek yapmak zorunda değil, sen de yapabilirsin boyle şeyler soyleyemezsin gibi şeyler soyleyip bağırdı. İkisi uyumaya gitti ben salonda oturup eşime uyumayacağımı duşuneceğimi psikolojik bir destek alıp artık evliliğim ile ilgili doğru karar vermek istediğimi soyledim. Sabah eşim işe gitmeden once gece tek kalınca duşunmuş ve geldi bana kızkardeşim ve eniştem ile ilgili abuk sabuk şeyler soylemeye eniştemin dolandırıcı olduğunu, kucuk bekar kızkardeşimin araba almak istediğini fakat eniştemin o parayı bana vereceksin diye onu zorladığını, eşi ile sahte canta işi yaptıkları gibi şeyler soyledi ben şok oldum annesi oğlum dikkat et onun eniştesi ve kızkardeşi cok kotu boyle şeyler yapıyorlar onlardan uzak dur sana bela gelir. Goruşme yuz verme onlara bana bunları Meral Hanım soyledi demiş sakın ona bunu da soyleme kadın ekmeğinden olur sonra vebalini odeyemezsin demiş(meral hanım kızkardeşimeve bize temizliğe gelen hanım) Eşimin yanında ufak bekar kızkardeşimi aradım sabahın yedisinde ve ona sen araba alacakmışsın kredi cekip fakat rıza parayı bana vereceksin mi dedi deyince kızkardeşim sen iyi misin sabahın 7 sinde beni bu deli sacması şey icin mi arıyorsun? Boyle birşey olamaz bana gittiğimiz yemeklerde yanındayken birkere hesap bile odetmeyen adamdan bahsediyoruz bunu kim uydurduysa bilmek istiyorum ona nekadar yalancı ve karaktersiz iftiracı olduğunu suratına soyleyeceğim oyle bir adama nasıl bunu soylerler deyince eşim gidip annesini kaldırdı gel oturup yuzleşeceğiz dedi. Annesi de eşime aaa bunları nerden cıkarıyorsun ben hic sana oyle birşey demedim uydurma oğlum dedi eşimde bana soylediklerini inkar ediyorsun ben sana nasıl inanayım bugun eşyalarını topla ve gidiyorsun annenin yanına dedi. Annenle kal bundan sonra dedi. Bende Meral Hanımla sizi yuzleştiricem cok cirkin şey bunlar dedim. Yuzleştirmene gerek yok soyledim ne olucak icimden geldi soylediysem soyledim gibi şeyler soyledi bağırmaya başladı. Ve valizini hazırlayıp annesinin yanına gitti. Odasındaki eşyaları yatağını, kıyafetlerini herşeyini bozmadan bıraktı ve almadı. Eşim annesini 1 ay sonra ozur dilemek icin aradı keyınvalidem acmadı telefonlarını, oğluyla goruşmedi bir sure. Eşim ısrarla aradı ve goruşmeye başladılar. Ben eşime yaşanan tum bu olaylardan sonra annesi ile goruşmek istemediğimi bizi goruşturmek istememesini, kendisinin goruşebileceğini soyledim. Kayınvalideme guvenmiyorum ve inanmıyorum90 yaşındaki annesi ameliyat oldu ve hastane bizden taksi ile 7 dakika uzaklıkta ve yanımda sesini değiştirip kızkardeşlerine ayy cok hastayım gribim virus var ziyarete gelmeyeyim bulaşmasın dedi. Biz evlenirken evliliğimizin ilk yıllarında hafta sonları annesine gidecek bizi yanlız bırakacaktı ve ilk uc ay olmayacaktı. Biz balayından doner donmez iki hafta sonra geldi ve hicbir hafta sonu annesine gitmedi enfazla yıla dort defa eşim git dediği icin gitti. Annem 17 nisanda aniden vefat etti sadece bana oğlunu telefonla aramıştı ordan başsağlığı diledi. Cenazeye ve başsağlığına beni gormek destek olmak icin gelmedi
19 ağustostan5 eylule kadar eşim yıllık izin aldı benimde almamı tatile cıkmamız icin plan yaptık ben işyerimden izin alamadım. 26 ağustos 5 eylul arası izin alabildim. Eşim annesini tatile cıkaracaktı 19 ağustos 25 ağustos arası tatilde olacaklarını soyledi. Tatile cıkmadan once kayınvalidem aradı ve eşime annesi ile gecinemediğini tatile uzatmak isteğini soyledi. Eşim kabul etmedi biz ayşe ile gideceğiz dedi. Sonra tatile gittiklerinin 3. gunu beni arayıp annem bir hafta bizde boş evde kalacak biz donmeden gidecek dedi. Bende ortam cokmusait olmadığı icin ve tartışmak istemediğim icin isteksizce iyi tamam dedim trip mi atıyorsun yok atmıyorum kapatıyorum dedim ve kapattım. Sabaha kadar evliliğimi ve tum olanları duşundum başa sarmak istemiyordum eşimin annesinin bizim evde olmasını ve odama girmesini istemiyordum ve yine gelip yerleşecekti bu başlangıctı tum bunları duşunerek zaten huzurlu bir tatil yapamayacaktımve pazartesi sabahı eşime benim izin iptal siz uzatın tatili dedim. Akşam aradı ve annesinin evde biz yokken kalmasını istemediğimi gerekirse tatil yapmayıp evde oturacağımı soyledim. Eşim bana bağırdı cağırdı. Tatili zaten haketmediğimi, tabiiki de tatillerini uzatacağını, istanbula gelince ciddi kararlar alacağını bunun bedelimolacağını soyledi ve kapattı ve 5 gun beni aramadı. 5 gun sonra aradı nasıl olduğumu sordu iyi olduğumu soyledim. Kotu durumda olduklarını otel bulamadıklarını heryerin dolduğunu otel aradıklarını soyledi. Bunun icin mi beni aradığını sorduğumda benim insafsız bir kadın olduğumu annesini ağladığını ben oğlumun evime bir kere gidemeyecek miyim dediğini soyledi ben de benim ona hic saygısızlık yapmadığımı sesimi bile tum olanlara rağmen yukseltmediğimi yaptıkları icin kendisinin annesini gonderdiğini hatırlattım. Benim kirasını odediğim eve annemin girememesi ne demek bundan sonra sizinkiler de girmeyecek. İyi kararlar aldım bundan sonra hicbirşey eskisi gibi olmayacak Gelince goreceksin sen. Evi kağıthaneye taşıcam benim şirkette oraya taşınıyormuş. Annemede ev tutacağım. Seni dolduran ailenin de Allah belasını versin dedi. Ben de beni kimsenin doldurmadığını annesinin evimde niye istemediğimi bildiğini annemin vefatında baş sağlığına ve cenazeye gelmediğini benim annemi yeni kaybettğimi psikolojimin bozuk olduğunu bildiğimi kartepeden istanbula kadar hic durmadan ağlama krizlerine girdiğimi bildiğini ve bu donemde boyle bir şeyi sormaması bile gerektiğini soyledim ve suratıma kapattı. 3 gun sonra aradı nasıl olduğumu bişeye paraya ihtiyacım olup olmadığını antalyadan marmarise gectiklerini 5 yıldızlı otelde konakladıklarını soyledi. Giderken paramın olup olmadığını sormadığını, tansiyon problemimin olduğunu bildiğini 5 gun hic aramadığını, sonra yine aramadığını şimdi mi sorduğunu hic birşeye ihtiyacım olmadığını gayet iyi olduğumu donunce herşeyi konuşacağımızı soyledim. Hicbirşey olmamış gibi davranması sinirlerimi iyice bozup kendimi kotu hissettiriyordu. Kendimi evliliğim suresince cok değersiz olduğumu hissederek yaşadım. Kocam 15 gundur benden uzakta ve tatilde. Sonucta annesi evliliğimizi bozmak istemese oğlum 1 hafta diye konuşmuştuk istanbula donelim sizin evde de tek kalacaktım beni otele yerleştir yada beni bir hafta mı kurtaracak annemin yanına donucem zaten ha bir hafta once ha bir hafta sonra sen karının gonlunu al evliliğinizi benim yuzumden zedelemeyin diyebilirdi yannesine 1 haftalık tatil diye konuşmuştuk seni İstanbulada otele yerleştireyim ben Filizle konuşayım evliliğimi zedelemeyeyim diyebilirdi. Evliliğimi, flortumu, nişanlılığımı hep 3 kişilik yaşadım. Eşimin annesi evden syrıldığında bile eşyaları evde kaldı. Odası hic bozulmadı. Dolaptaki eşyalarını hurca koyup yatağın altına koymamızı orayı kullanabileceğimizi doylediğinde eşim bozmayacağımızı oyle kalmasını soyledi. Bu akşam donecekler ne yapacağımı nasıl konuşmam gerektiğini bilemiyorum.